Hockey6.jpg

Maler og veiledninger

På denne siden finner du maler og dokumenter og bruksanvisninger som idrettsrådet kan bruke i sitt arbeid gjennom året. Er det noe du mangler veiledning for som du gjerne skulle hatt? Ta det opp med din idrettskrets!

Lovnormer og årsmøte

Alle idrettsråd skal følge den NIF-vedtatte lovnorm for idrettsråd. Via linken under finner du den siste utgaven. 

Egen veiledningsside for idrettsrådets årsmøte 

Leter du etter informasjon til årsmøte? Det har vi laget en egen veiledningsside for som du kan finne her: Veiledning til gjennomføring av årsmøte i idrettsrådet.

Maler til årsmøtegjennomføring har vi også lagt ut her: 

Valgkomite og kontrollutvalg

På samme måte som et idrettslag skal idrettsrådet velge valgkomite og kontrollutvalg. Begge utvalg skal velges på idrettsrådets årsmøte. Her finner du hjelpemidler og veiledninger knyttet til disse. 

Det er utarbeidet veileder, sjekklister og beretninger for kontrollutvalg i Idrettslag. Disse kan tilsvarende brukes for idrettsråd, og idrettsrådet gjør aktuelle tilpasninger ved å endre organisasjonshenvisninger etc. Veiledning, forslag til beretninger og sjekklister for kontrollutvalg finner du her.

Bruksanvisninger til funksjoner i SportsAdmin

Idrettsrådene bruker SportsAdmin til flere ulike ting, men det kan være vanskelig å huske hvordan man bruker alle de ulike funksjonene. Av den grunn har vi samlet noen bruksanvisninger her. 

Bruksanvisninger til Brønnøysundregistrene

Skal idrettsrådet opprette organisasjonsnummer i Brønnøysundregistrene (Brreg) må man bruke eksterne nettsider. Idrettsrådet kan imidlertid bruke SportsAdmin til å vedlikeholde opplysninger i Brønnøysundregisteret. Her beskrives begge deler.  

Samarbeid mellom idrettsråd og kommune

En samarbeidsavtale mellom idrettsråd og kommune bør være på plass i alle kommuner. NIF har utarbeidet et forslag til denne samarbeidsavtalen som idrettsrådet kan ta utgangspunkt i dersom man ikke har dette på plass fra før, eller trenger å fornye den eksisterende. 

Les malene her: Bokmål - Nynorsk 

NIF og KS har utviklet en veileder for å styrke samarbeidet mellom kommunene og idrettsrådene, kalt "Når en pluss en blir mer enn to". Målet med veilederen er å skape et bedre grunnlag for samarbeidet mellom idrettsrådet og kommunen.

Last ned "Når en pluss en blir mer enn to" her.