Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Idrettsstyret gir ikke dispensasjon fra forbudet mot høydehus

logonif612.jpg

Idrettsstyret behandlet i går, tirsdag 19. januar, saken om mulig dispensasjon fra forbudet mot høydehus i lys av den pågående koronasituasjonen. I den sammenheng ba idrettsstyret om en uttalelse fra både idrettsmedisinsk etikkutvalg og NIFs lovutvalg. Idrettsstyret innhentet også uttalelser fra NIFs utøverkomité og Olympiatoppen.

 

På bakgrunn av uttalelsene fattet idrettsstyret følgende vedtak:

  1. Idrettsstyret gir ikke dispensasjon fra forbudet mot bruk av høydehus og kunstig tilførsel av oksygen og andre gasser.
  2. Uttalelsene fra NIFs lovutvalg, idrettsmedisinsk etikkutvalg, NIFs utøverkomité og Olympiatoppen knyttet til Idrettsstyrets behandling av denne saken tilgjengeliggjøres for organisasjonen.

Det er etter idrettsstyrets syn verken et lovmessig eller idrettsmedisinsk etisk grunnlag for å dispensere fra høydehusforbudet, vedtatt på Idrettstinget i 2015.

Idrettsstyret finner det riktig og viktig at organisasjonen er orientert og oppdatert på de vurderingene som nå har kommet fra viktige aktører i norsk idrett i denne saken. Derfor gjøres disse uttalelsene nå kjent for organisasjonen.

Se alle uttalelsene her: