Verdens første selvbetjente utlånsordning – BUA Filipstad
Foto: Linda Jacobsen

Verdens første selvbetjente utlånsordning – BUA Filipstad

Skal du feriere i Oslo i sommer og ønsker tips og råd til hva du kan gjøre? Ta med deg venner eller familie til BUA Filipstad for å låne utstyr og holde deg aktiv.

BUA Filipstad er verdens første heldigitale og selvbetjente BUA-satellitt. Her kan du låne utstyr til å bruke i Trettenpaken ved Aker Brygge i Oslo og området rundt parken i inntil tre timer. Perfekt for aktive sommerdager i Oslo by!

– BUA Filipstad åpnet 27. mai og har allerede rukket å bli svært populær. Hver dag er det mellom 10 og 20 lån og over 80 registrerte brukere, som tester skateboard, rulleskøyter (quads), sparkesykler, basketball og andre gøyale aktiviteter, sier Monica Vogt, daglig leder i stiftelsen BUA.  

Hvordan kan du låne utstyr fra BUA Filipstad?
For å komme i gang med selvbetjent lån må du opprette låneprofil på BUA og laste ned to apper: BUA selvbetjening og Unloc (elektroniske nøkler). Du kan opprette låneprofil hos BUA her.

Her forklarer Vogt hvordan du går frem:

– Etter at du har opprettet lånekonto og fått den verifisert hos oss, lastet ned elektroniske nøkler med Unloc-appen og lastet ned BUA selvbetjening-appene, er det enkelt å låne utstyret i BUA. Scann QR-koden på døren. Deretter trykker du på «Lås opp» og får utstedt elektroniske nøkler i Unloc-appen. Det kan ta ca. 30 sekunder. Når du hører et klikk er døren åpen og du kan gå inn. Deretter skanner du QR-koden på utstyret du vil låne med QR-skanneren i BUA-appen. Helt til slutt er det viktig at du husker å bekrefte lånet. Når du er ferdig leverer du utstyret på samme måte som du lånte det. Så enkelt – så greit!

Åpningstidene for selvbetjente BUA Filipstad er mandag til søndag kl. 10.00–22.00.  I tillegg er BUA Filipstad betjent i hele sommer fra torsdag–søndag kl. 13.00–16.00 av Karen og Kristin. De kan hjelpe deg med å opprette lånekonto og gi tips til hvordan du blir god på skateboard.