Gratis utlån av idrettsutstyr i BUA
BUA er en nasjonal ideell organisasjon som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. Foto: Rune Carlsen

Gratis utlån av idrettsutstyr i BUA

Har du ikke alt utstyret du trenger for å være aktiv i sommer? Vår oppfordring er å gå til nærmeste BUA for å låne utstyret du trenger til å teste ut nye og morsomme aktiviteter i sommer.

BUA-nettverket består nå av 170 utlånsordninger – og flere kommer utover høsten. Siden oppstarten i 2016 har BUA-utlånsordningene lånt ut over en halv million ski, skøyter, skateboard og annet utstyr. Nå i sommer er sykler, sparkesykler, SUP-brett, kajakker, kanoer og friluftsutstyr populært.

– BUA-ordningene holder åpent og er klare for å låne ut utstyr til barn og unge som trenger utstyr for å holde seg aktive i sommer. Mange vet ikke hvor utbredt tilbudet faktisk er og hvor mye man kan låne, sier Monica Vogt, daglig leder i stiftelsen BUA.

Mulighet for reservasjon av utstyr
På nettsidene til BUA finner du en oversikt over BUA-ordningene som finnes rundt om i landet og hva slags utstyr de har. Enkelte BUA-ordninger tilbyr også mulighet for reservasjon av utstyr. Perfekt for de som ønsker å planlegge lån i forkant!

Klikk her for å søke opp din nærmeste BUA.

Hva er BUA?
BUA er en nasjonal ideell organisasjon som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. Det gjør BUA ved å gjøre det enklere å låne utstyr til sport og friluftsliv. Hensikten er å gi flere muligheten til å være fysisk aktive gjennom å teste flere forskjellige aktiviteter, uten å være avhengig av å kjøpe utstyret. På denne måten ønsker BUA å bidra til bedre folkehelse, mindre forskjeller og lavere forbruk.

Du kan lese mer om BUA her.

– Vi oppfordrer alle til å komme og låne i BUA i sommer. Det er bra for lommeboken og for miljøet. Og kanskje får du prøve en helt ny aktivitet uten å måtte kjøpe utstyr, sier Vogt.