Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ny idrettskonferanse på Lillehammer – paraidrett i fokus

Lillehammer Sport and Event Conference er en ny internasjonal idrettskonferanse som arrangeres for første gang 16. februar. Konferansen har i år temaet «passion for diversity», og alle som vil er velkommen til å delta for å lære mer om- og bli inspirert av historier fra paraidretten.

 

Konseptet er utviklet og eies av Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre (LOLSC) med støtte fra Innlandet Fylkeskommune. Årets konferanse arrangeres i tett samarbeid mellom Norges Idrettsforbund, Para-VM Ski, OL-Museet på Lillehammer og LOLSC. Som konferansierer vil snowboardprofil Silje Norendal og paraishockeylandslagets Lena Schrøder lede oss gjennom et innholdsrikt program som består av både norske og internasjonale foredragsholdere.  

- Vi gleder oss veldig til å lede konferansen og få ta del i et fullspekket program med mange spennende foredragsholdere. Det er et veldig aktuelle temaer og problemstillinger som skal belyses, og vi håper flest mulig i norsk idrett tar seg tid til å få med seg konferansen. Som konferansierer skal vi gjøre vårt for at den digitale opplevelsen blir både spennende og lærerik, sier Silje Norendal og Lena Schrøder.

Søkelys på integrering og rekruttering
Konferansen vil på grunn av koronasituasjonen sendes digitalt 16. februar med en internasjonal del kl. 13.00-15.00 og en norsk del kl. 18.00-19.15.

Blant foredragsholderne finner vi alt fra internasjonale representanter fra IOC og IPC til representanter fra grasrota som driver para-aktivitet i Norge. Et gjennomgangstema for konferansen er hvordan vi både i internasjonal- og norsk målestokk kan bli bedre på å integrere- og rekruttere para-utøvere.

- Med vår visjon om «idrettsglede for alle» er paraidrett og hvordan vi tilrettelegger for dette veldig viktig. Jeg håper og tror mange vil ta del i denne konferansen, slik at vi sammen kan lære av hverandre og gjøre tilbudet for parautøvere enda bedre. Samtidig gleder jeg meg over at vi gjennom denne konferansen både kan dele kunnskap og få inspirasjon fra andre på tvers av landegrensene, sier idrettspresident Berit Kjøll, som selv gleder seg til å medvirke på konferansen.

Over 100 personer fra over 25 ulike nasjoner har allerede meldt seg på konferansen. Se link til invitasjon og påmelding til konferansen her 

Konferansen skal arrangeres årlig
Det er Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre som i lys av sitt oppdrag om å dele kompetanse på tvers av nasjoner leder arbeidet med konferansen. Opprinnelig skulle den blitt arrangert som et fysisk arrangement midt under Para-VM på Lillehammer, men at konferansen nå blir avviklet digitalt gir nye muligheter.

- Vi opplever stor interesse rundt konferansen og det er vi i år kan tilby et attraktivt program gratis på nett gir oss en veldig god start på dette prosjektet. Vårt mål på sikt er å etablere konferansen som en årlig møteplass for både norske- og internasjonale idrettsledere. For å sikre dette planlegger vi å arrangere konferansen opp mot et internasjonalt arrangement som blir arrangert inneværende år.

Vi vil også legge vår internasjonale ung leder samling i tilknytning til konferansen, sier Jostein Buraas, daglig leder i LOLSC.

Påmelding

Se fullt program