coverbilde.jpg

Kongsvinger-idretten går sammen om stort #tilbaketilidretten-arrangement

Lørdag 25. september vil hele 26 idrettslag i Kongsvinger arrangere åpen dag og tilby sine aktiviteter på ulike arenaer i regionen.

Da oversikten over idrettslagenes medlemstall per 31.12.2020 forelå i mai, foretok Kongsvinger idrettsråd en analyse av utviklingen fra 2019 til 2020. Det viste seg at 75 % av idrettslagene hadde nedgang i medlemstall.

Nå har idrettsrådet, idrettslagene og kommunen gått sammen om et felles arrangement som skal ønske gamle og nye medlemmer velkommen tilbake til idretten i Kongsvinger. Lørdag 25. september vil 26 idrettslag tilby sine aktiviteter på ulike arenaer i Kongsvinger-regionen – og hele 25 idretter blir presentert. Alle vil gjennomføre sine opplegg i løpet av 1-3 timer på litt ulike tidspunkt gjennom dagen.

Se oversikten over alle «åpen dag»-aktivitetene i Kongsvinger her.

Arrangementer landet rundt 
Også andre steder i landet planlegges det åpne dager. Allerede denne lørdagen ønsker Risør-idretten velkommen tilbake til idretten. Ti lokale klubber skal vise fram sine aktiviteter på Kjempesteinsmyra, skriver Aust Agder Blad.

– Det har vært ganske mange som har falt fra idretten på grunn av korona. Det har vært nedstengt og ikke vært tilbud, så denne dagen håper vi å få barn og unge tilbake til idretten, sier Jakob Larsen, leder i Risør idrettsråd, til avisen.

Les mer om #tilbaketilidretten her.

Råd og tips til hvordan arrangere åpen dag.

Se alle #tilbaketilidretten-arrangementene i Troms og Finnmark her.