idrettslek9.jpg

25. september arrangerer Kongsvingeridretten «Åpen dag» for å markere gjenåpningen av idretten

Her kan du lese om hvordan idrettsrådet, idrettslagene og kommunen har samarbeidet for å skape et felles arrangement for å ønske gamle og nye medlemmer velkommen #tilbaketilidretten.

Da oversikt over idrettslagenes medlemsrapportering pr. 31.12.2020 forelå i mai, foretok Kongsvinger idrettsråd en analyse av utviklingen fra 2019 til 2020. Det viste seg at 75 % av idrettslagene hadde nedgang i medlemstall.

Idrettsrådet tok analysen på alvor, og utferdiget en rapport som bl.a. ble sendt til kommunen, og tallgrunnlaget i rapporten dannet også grunnlag for presseomtale av frafallet.

Spørsmålet ble - hva kunne man gjøre med denne utfordringen?

Ett av tiltakene idrettsrådet og kommunen kom fram til var å arrangere "åpen dag" for idretten i Kongsvinger. Det ble bestemt at Idrettsrådet skulle stå for kontakten med idrettslagene, og kommunen skulle bl.a. bidra til markedsføring av tiltaket.
Da NIFs gjenåpningskampanje ble lansert og datoen ble satt til 25. september, besluttet Kongsvingeridretten å endre opprinnelig dato for å kunne være med på den landsomfattende kampanjen.

-Idrettslagene ble kontaktet skriftlig og telefonisk, og oppslutningen har vært stor. 26 idrettslag vil den 25. september tilby sine aktiviteter på ulike arenaer i Kongsvingerregionen, og hele 25 idretter blir presentert. Alle vil gjennomføre sine opplegg på 1 - 3 timer på litt ulike tidspunkt gjennom dagen. I tillegg vil to idrettslag som ikke har anledning til å være med denne lørdagen, tilby prøvetimer etter nærmere avtale på andre tidspunkt, forteller leder Roger Granseth i Kongsvinger idrettsråd.

Informasjon om «åpen dag» og alle idrettslagenes tiltak er klar. Her finnes oversikt over de respektive idrettslags aktivitetstilbud, tidspunkt og sted. Markedsføringen skjer via media, hjemmesider og facebook. I tillegg blir det sett på muligheten for markedsføring på skolene.

-Idrettsrådet er veldig godt fornøyd med oppslutningen fra idrettslagenes side! Vi håper at «åpen dag» vil bidra til aktivitetsglede og engasjement, slik at gamle og nye medlemmer ønsker seg inn i idretten, sier Granseth.

Vi er imponert over Kongsvingeridrettens engasjement, og ønsker lykke til med alle arrangementene! #tilbaketilidretten