Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Rundt 5000 barn og unge har fått gratis svømmeopplæring i sommer

svomming_EirikFørde612.jpg
Flere idrettskretser har sørget for at barn og unge har hatt et aktivitetstilbud i sommerferien, blant annet gratis svømmeopplæring. Illustrasjonsfoto: Eirik Førde

Norges Svømmeforbund gleder seg over at rundt 5000 barn landet rundt har fått tilbud om gratis svømmeopplæring denne sommeren. – Det har vært en enorm pågang, forteller Jan Kjensli, utviklingskonsulent i forbundet.

 

Bare i Oslo og Bergen kommune har nesten 3000 barn og unge fått svømmeopplæring i sommer.

– Oslo kommune har bevilget penger som svømmeklubbene har fått – og dette har gitt 2000 barn gratis svømmeopplæring. Bergen kommune har gjort tilsvarende for 800 barn, og Svømmeforbundet har fått støtte fra Gjensidigestiftelsen, som har gitt 1200 barn over hele landet gratis svømmeopplæring, forteller Jan Kjensli, utviklingskonsulent i Svømmeforbundet.

Fulle kurs
Han skryter av landets svømmeklubber og jobben de gjør, og forteller at pågangen har vært stor for å sikre seg en plass i bassenget. De fleste steder har kursene blitt fylt opp etter svært kort tid.

– Den enorme pågangen henger nok sammen med flere ting. For det første er det veldig mange barn som ikke fikk svømmeopplæring fra mars og ut skoleåret grunnet korona, og for det andre har mange barn og unge ikke hatt noe sted å reise i sommer – og dermed hatt behov for et aktivitetstilbud, forklarer Kjensli.

Viktig med svømmeferdigheter
Han forteller videre om viktigheten med å ha et slikt gratis tilbud:

– På den måten når vi alle, og kanskje spesielt de som trenger dette tilbudet mest. Ved at det er gratis, har også de barna fra familier med lav inntekt muligheten til å delta. Spesielt i Oslo er det nå laget mange flotte badeplasser, men hvis ikke barna kan svømme, drar de ikke dit – og da mister de et aktivitetstilbud. Hvis vennene dine kan svømme, men ikke du, går du glipp av aktiviteter som innebærer vann, i tillegg til det sosiale som hører med. Og så er jo så klart sikkerhetsbiten ved det å kunne svømme veldig viktig, sier Kjensli.

– Fantastisk engasjement
Flere idrettskretser har sørget for at barn og unge har hatt et aktivitetstilbud i sommerferien, enten gratis eller med lav deltakeravgift. Det er idrettspresident Berit Kjøll veldig glad for.

– Idrettskretser og idrettslag over hele landet har gjort en kjempeinnsats denne sommeren med å skape en rekke gode aktivitetstilbud for barn og unge i det som har vært og fortsatt er en spesiell tid. Tilbakemeldinger vi har fått vitner om at dette tilbudet har vært særdeles etterspurt og vellykket. Det er fantastisk å se det brennende engasjementet for norsk idrett blant både barn og voksne, sier Kjøll.

Her kan du lese mer om sommeraktivitetstilbudene i Oslo, Trøndelag og Vestland idrettskrets.