Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tok lang pause for å gå i Pride-parade i Ålesund

pride612.jpg
1. visepresident i NIF, Vibecke Sørensen, og 167 andre deltakere fra Idrettsrådskonferansen tok en lang pause da de hørte at det var Pride i Ålesund. Til høyre i bildet Kåre Sæther, leder av Møre og Romsdal idrettskrins. Foto: Torstein Busland

Da de 168 deltakerne i årets Idrettsrådskonferanse i Ålesund fikk høre at det var Pride-parade i byen bestemte de seg for å ta en lang pause i sitt eget program for å støtte opp om paraden.

 

168 personer fra en rekke idrettsråd, idrettskretser og NIF er samlet i Ålesund for å diskutere idrettsrådenes plass og oppgaver i norsk idrett. Hovedtemaet første dag var hvordan norsk idrett skal jobbe for at alle skal trives og føle seg hjemme i idrettslagene uavhengig av blant annet seksuell orientering.

- Da vi fant ut at det var Ålesund Pride i dag foreslo jeg at vi tok en pause i konferansen for å delta, noe hele salen støttet, sier leder i Møre og Romsdal idrettskrets Kåre Sæter.

Seksuell trakassering uforenlig med idrettens verdier
Seksuelle overgrep og seksuell trakassering er totalt uforenlig med idrettens verdier. Det er nulltoleranse for diskriminering og trakassering uansett kjønn, etnisk bakgrunn, livssyn, seksuell orientering og funksjonshemming i norsk idrett. Det er et viktig mål å utvikle toleranse og forståelse og å skape erkjennelse av menneskers likeverd for å unngå diskriminering, trakassering og hets.

- Dette var en viktig markering av at alle skal føle seg hjemme og trygge i idretten. Vi arbeider for at ingen skal diskrimineres, mobbes eller utsettes for homohets.» sier 1. visepresident Vibecke Sørensen i NIF, og legger til: 

- Markeringen i dag håper jeg er et lite bidrag til at vi når dette målet.

Les mer om NIFs retningslinjer mot overgrep og seksuell trakassering.