Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Er Idretts-Norge i for stor grad forbeholdt menn?

På idrettens kvinnedag spør vi om ledelse i norsk idrett er forbeholdt menn, eller om det er potensial for å skape endring. Følg fagseminaret og debatten «live» på idrettsforbundet.no, fredag 8. mars kl. 09.00-11.30.

 

- Vi håper at alle organisasjonsledd i norsk idrett ønsker å bidra slik at vi klarer å endre kulturen for kvinners deltakelse i norsk idrett. Vi kan bare lykkes dersom alle tar i et tak, sier Anja Veum, breddeidrettssjef i NIF.

- Vi ønsker å løfte temaet om kvinnelige ledere i norsk idrett slik at enda flere særforbund og idrettskretser vil sette fokuset på arbeid med bedre kjønnsbalanse, sier Kari Vanebo, seniorrådgiver kompetanseutvikling i NIF og initiativtaker til seminaret.

Se hele programmet her. 

Like muligheter 

Punkt 6 i norsk idretts programerklæring for arbeidet 2015-2019 er å engasjere flere kvinner og unge i trener- og lederroller.

- Vi vet at det er like mange kvinner som menn – og ikke minst svært mange dyktige kvinner – på mellomnivået i norsk idrett, men vi må bli enda flinkere for å tilrettelegge slik at disse kan gå hele veien til toppen, sier Veum.

Ferske tall fra idrettens eget kjønnsbarometer

I 2017 viste tall fra idrettens eget kjønnsbarometer at 74 prosent av alle ledere i idretten er menn. Bare 26 prosent er kvinner. 

- Ledernivået bør gjenspeile medlemsmassen og der er fordelingen 41 prosent kvinner og 59 prosent menn, sier Vanebo.
Under fagseminaret vil helt ferske tall fra idrettens eget kjønnsbarometer presenteres.

Tidligere toppdommer inviterer til paneldebatt 

Guro Røen, tidligere toppdommer i håndball, leder paneldebatten som garantert vil øke temperaturen i salen. Blant deltakerne er direktør for elitefotball i Norges fotballforbund, Lise Klaveness, Åsne Havnelid, direktør i Norsk Tipping, fotballpresident Terje Svendsen og Leif Welhaven, journalist i VG.

Fagseminaret og debatten vil bli streamet på idrettsforbundet.no