Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

IMG_9364.jpg
Årets kull på Norges Olympiske Akademi. Foto: Alexander Eriksson

Olympisk Akademi 2016

Helgen 4.-7.august gikk Norges Olympiske Akademi av stabelen. For 19. gang ønsket Norges idrettsforbund og Nansenskolen på Lillehammer velkommen til et verdiseminar for unge ledere, trenere og frivillige i norsk idrett.

Rekordmange søkere
I år, som i fjor, ble det satt ny søkerrekord til Norges Olympiske Akademi - hele 111 søknader kom inn. Grunnet begrenset plass på Nansenskolen fikk 66 deltagere mulighet til å være med, inkludert to ledere. Gledelig er det at nesten samtlige av de heldige utvalgte har verv i norsk idrett; som trenere, ledere, frivillige, styremedlemmer og lignende. Denne utviklingen er det verdt å trekke frem: Aldri før har deltagerne sittet i så mange verv i idretten.

«Relasjoner i ledelse»
Årets tema var «Relasjoner i ledelse». Deltagerne deltok på ulike foredrag, sosiale og fysiske aktiviteter og utfordringer, besøk på det nye OL-museet, workshops, diskusjoner og filmvisning. Nytt av året var at trenere og ledere ble delt i to ulike grupper under noen av foredragene – for å spisse innholdet og gjøre det enda mer relevant for alle deltagerne. Tilbakemeldingene beviser at dette var en stor suksessfaktor som bør gjentas ved senere samlinger eller akademi for ungdom og unge voksne!

Høyt faglig innhold har alltid preget programmet. Og årets akademi ble ingen unntak.Et springbrett
Det er ingen hemmelighet at de som har vært med på Norges Olympiske Akademi kan søke om å bli en av Norges to representanter under det Internasjonale Olympiske Akademi (IOA) i Olympia, Hellas. Det norske akademiet er derfor en fantastisk mulighet til å skaffe seg ytterligere kunnskap om de olympiske verdier, den olympiske bevegelse, erfaringsutveksling med likesinnede og muligheten til å søke om å få reise til Olympia neste år. 

Hold av første helgen i august 2017
Olympisk Akademi er et årlig seminar for unge ledere, trenere og frivillige mellom 18-29 år. Med andre ord: Hvis du ikke kom med i år er det nye sjanser allerede første helgen i august 2017. Da blir Olympisk Akademi arrangert for 20. gang! Følg med på Idrettsforbundets hjemmesider for mer informasjon.

Vår oppfordring enn så lenge: Ungdom og unge voksne utgjør en betydelig forskjell i norsk idrett. Fortsett med deres brennende engasjement, genuine interesse og bruk deres kunnskap til å utvikle norsk idrett ytterligere. Vi heier på dere!