Lek og variasjon er to viktige stikkord i Sebastian Schjerves liv

– Freeski har alltid vært idrett nummer én, men fra jeg var liten har jeg alltid likt å utforske ulike idretter, som langrenn, sykling og skateboard, sier Sebastian Schjerve (22).

Freeskitalentet Sebastian Schjerve forteller at allsidigheten har hjulpet ham å bli en bedre skikjører. Blant annet har lek på trampolinen vært viktig for 22-åringen fra Namsos. Der kan han være i flere timer. Trening på trampoline har gitt Schjerve bedre kroppskontroll og romfoståelse. 

– Her får jeg prøvd triks i trygge omgivelser før jeg går ut på snø, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NTB_iFYsJHolzMU kopi.jpgSebastian Schjerve under X Games i Aspen, Coloardo i januar 2022. Foto: Kelsey Brunner / AP / NTB

Kompiser og konkurrenter
Schjerve mener at det beste med freeskimiljøet er at alle, uansett alder, er kompiser og heier på hverandre. For til tross for at de konkurrerer mot hverandre, deler alle samme lidenskap: skikjøring. Sammen kan de leke mens de utvikler seg.

Dette er noe pappa Schjerve også har bidratt til, da han tidlig i Sebastians liv bygde park i hagen. 

– Vi brukte gravmaskin og kjøpte in rails. Der var jeg så og si hver dag, uansett vær, forteller den unge landslagsutøveren. 

Trygt miljø
Han mener det er kjempeviktig at man som ung utøver opplver å være en del av et trygt miljø der alle ønsker hverandre det beste. 

– Det må være rom for å prøve og feile. Skap et miljø hvor alle heier på hverandre, ha det artig på alle treningene, og ha et sterkt fokus på lek og variasjon.

_E200642 kopi.jpgSebastian Schjerve er ett av Norges største freeskitalenter. Foto: Akexander Eriksson