Foto: Eirik Førde
Foto: Eirik Førde

Ny utgave av boken Barneidrettstreneren

Norges idrettsforbund håper boken skal gi lyst og inspirasjon til å være sammen med barn i aktivitet – og at den skal skape treningsmiljøer fylt av lek, glede, mestring og trygghet.

Det har gått ni år siden første utgave av Barneidrettstreneren kom ut (2012). Nå er alt innholdet gjennomrevidert, og et nytt kapittel om relasjonskompetanse er kommet inn. Vi mener temaet er viktig for de som skal jobbe med barn i alderen 6-12 år.

Leken og gleden er det viktigste i et tilbud som er tilpasset alder, utvikling og funksjonsnivå. Barna skal ha lyst til å prøve, og ikke være redde for å mislykkes. Det som teller er opplevelsene barna får av å være fysisk aktive og bare være her og nå, midt i leken.

I barneidretten får barn hjelp til å øve og leke inn allsidig motorikk, en viktig basis for all idrett og livslang bevegelsesglede. De øver også på samarbeid og på det å være venner. Barneidrettstreneren (2. utg.) peker på viktigheten av å se og bry seg om det enkelte barnet, og boken viser hvordan man inspirerer til aktivitet på og utenom treningene – og til kreative og selvstendige barn.

Barneidrettstreneren passer for idrettens trenerutdanninger, for kroppsøvings- og idrettsstudenter, og for trenere og foreldre og alle som er opptatt av god aktivitet for barn.

Idrettsbutikken har nå boken på lager og er klare til å motta bestillinger!

9788245035421.jpg