Astrid Uhrenholdt Jacobsen er nytt IOC-medlem. Foto: NTB Scanpix
Astrid Uhrenholdt Jacobsen er nytt IOC-medlem. Foto: NTB Scanpix

Astrid Uhrenholdt Jacobsen nytt IOC-medlem

Leder av NIFs utøverkomité, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, er i dag utpekt som nytt medlem til IOCs utøverkomité. Det betyr at Uhrenholdt Jacobsen blir nytt IOC-medlem.

Uhrenholdt Jacobsen, som også er idrettsstyremedlem, vil være IOC-medlem frem til 2026. Hun vil være én av 15 utøverrepresentanter blant IOC-medlemmene.

- Denne utnevnelsen er først og fremst en tillitserklæring til Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Astrid har i en årrekke vært en av våre absolutt beste utøvere, og hun har et stort idrettspolitisk engasjement, både nasjonalt og internasjonalt. Med Kristin Kloster Aasen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som IOC-medlemmer, står norsk idrett meget godt rustet for å arbeide aktivit i utviklingen av internasjonal idrett i årene som kommer, sier Idrettspresident Berit Kjøll.

IOCs utøverkomité er utøvernes representanter inn mot IOC, og velges av utøverne selv under OL. 

- Jeg er både beæret og ydmyk når jeg nå trer inn i IOCs utøverkomité og blir IOC-medlem. Min fremste motivasjon til å takke ja til dette vervet, er å jobbe for å sikre at utøvernes stemme blir hørt i alle viktige saker. Jeg opplever at utøverne har blitt en stadig viktigere gruppe i internasjonal idrett, og at våre synspunkter er ønsket inn i de viktige idrettspolitiske debattene. Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på dette vervet, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Kristin Kloster Aasen er i dag IOC-medlem, et verv hun har hatt siden 2017. Kloster Aasen leder IOCs «Future Host Commission» for fremtidige sommer-OL.

- Astrid Uhrenholdt Jacobsen er en fantastisk representant for utøvergruppen. Jeg vet selv hvor viktig det er at utøverne har tydelige og klare stemmer i internasjonal idrettspolitikk. Astrid, med sin innsikt, integritet og sitt engasjement, har alle forutsetninger for å lykkes. Jeg gleder meg til å arbeide sammen med henne, sier IOC-medlem Kristin Kloster Aasen.