Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Takk for kampen!

holmenkollen1.jpg
Foto: NIF

I idretten er vi vant til konkurranser og vet at ingen er så gode at de vinner hver gang. Denne gangen endte vi utenfor seierspallen. Vi har respekt for prosessen og det folkevalgte demokratiet, og skal være gode tapere.

 

Drømmen om OL og Paralympics 2022 er dessverre borte. Vi har trodd på at det oppdraget idrettstinget ga oss i Stjørdal i 2012 var riktig, og har jobbet målrettet mot dette. Vi vil takke for innsatsen, for entusiasmen og for engasjementet. Vi vil også takke for lojaliteten til vedtaket om å satse på å få vinterleker til Norge i 2022. Dette gjør norsk idrett unik.

Dessverre får vi ikke vist verden at et OL på norsk er tuftet på dette demokratiet, denne positiviteten, vår sterke frivillighetskultur og masse gode fellesskapsopplevelser. Vi vil også respektere våre motstandere. De har mobilisert og kjempet for det de har trodd var riktig. Selv om vi har vært svært uenige i sak, er vi glade for all den støtte som har vært gitt idrettsbevegelsen underveis i arbeidet.

Sjeldent har så mange ivret for idrettsanlegg og gode rammevilkår for idrettsorganisasjonen. Vi gleder oss til å forene våre krefter for å videreutvikle det idrettsløftet vi står midt oppe i, med økning i spillemidler og opptrapping av vare- og tjenestemoms. Vi vil også fortsatt legge press på regjering og Storting vedrørende utvikling av kompensasjonsordningen for moms på idrettsanlegg.

Norsk idrett har lært mye på veien. Vi har ikke godt nok klart å formidle hva et OL og Paralympics kunne ha betydd for Norge, og ikke minst for idretts-Norge. For dere skal ikke være i tvil – vi tror fortsatt at OL og Paralympics i Oslo er en god idé. Vi taper en enorm mobilisering av frivillighet, og en satsing på toppidrett generelt. Spesielt betyr det en redusert mulighet for å styrke Olympiatoppen sentralt og ikke minst regionalt.

Denne prosessen avsluttes nå fra søkerkomiteens side. Vi tror på den norske idrettsmodellen tuftet på frivillighet, fellesskap og idrettsglede. Vi skal jobbe for bedre rammevilkår og for de kommende internasjonale mesterskapene på norsk jord. Vi vil fortsatt jobbe med IOC fram mot Ungdoms-OL på Lillehammer – det neste olympiske arrangement i verden – og vi vil jobbe sammen i norsk idrett for blant annet best mulige VM i hundekjøring i Finnmark i 2015, skiskyting i Oslo 2016, sykling i Bergen 2017, kanskje på ski i 2021 og mange andre mesterskap som for eksempel i vektløfting og håndball.

Idretten lever og leverer 24 timer i døgnet og 365 dager i året. Idretten er ved siden av skolen trolig den viktigste samfunnsnerven i alle landets kommuner. Vi er stolte av å være en del av dette fellesskapet og denne bevegelsen. Fortsatt vakre og gode høstdager ønskes dere alle.

Hilsen
Børre Rognlien og Inge Andersen