Foto: Caroline Dokken Wendelborg
Foto: Caroline Dokken Wendelborg

Sarah Louise Rung mottok Regjeringens paralympiske ærespris

Under Regjeringens mottakelse for å hedre de norske OL- og Paralympics-utøverne i kveld, ble Sarah Louise Rung tildelt Regjeringens paralympiske ærespris.

«Vinneren av Regjeringens paralympiske ærespris for 2016 er en fremragende representant for norsk idrett. Utøveren har i en årrekke levert store prestasjoner. I en av verdens største idretter har utøveren hatt kontinuerlig utvikling og utmerket seg med sin evne til å motivere og inspirere både seg selv og andre. Årets vinner utmerker seg med sin enorme treningskapasitet og sitt engasjement for sin idrett.» står det i begrunnelsen.

- Dette er stas. Jeg må få takke alle i støtteapparatet. Svømming er en lagidrett. Jeg hadde aldri kommet dit jeg er i dag uten de rundt meg, sa Sarah Louise Rung.

I sitt andre Paralympics svømte årets vinner inn til to gullmedaljer og fem medaljer totalt.

Regjeringens paralympiske ærespris gis for «fremragende prestasjoner» av en norsk deltaker i de paralympiske leker. Det er den norske regjering som tildeler prisen til norske idrettsutøvere som har utmerket seg utover det vanlige i paralympiske leker.

I 2012 mottok Tommy Urhaug prisen. Han tok gull i bordtennis i Paralympics i London.