Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Rekordtildeling av spillemidler til idrettsformål

idrettslek1.jpg

Regjeringen har i dag fordelt 2 824,8 millioner kroner i spillemidler til idrettsformål for 2018. Beløpet er 227,5 millioner kroner høyere enn i 2017. - Det er helt fantastisk hvordan Norsk Tipping, gjennom ansvarlig spillpolitikk, klarer å skape et så stort overskudd som hovedsakelig går direkte til organisert idrett, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i NIF.

 

Se hele tildelingen her 

1 429 millioner kroner til idrettsanlegg i kommunene
Idrettsanlegg er den fremste prioriteringen i 2018. Det fordeles 1 429,7 millioner kroner til bygging og rehabilitering av idrettsanlegg i kommunene som er helt avgjørende både for den organiserte idretten og for egenorganisert fysisk aktivitet. Tilskuddet er 109 millioner kroner høyere enn i 2017.

367 millioner kroner til lokale lag og foreninger
Regjeringen har fordelt 367 millioner kroner til lokale lag og foreninger som driver idrett og fysisk aktivitet for barn og ungdom. Tilskuddet er 30 millioner kroner høyere enn i 2017. Fra 2013 har tilskuddet til lokale lag og foreninger økt med 203 millioner kroner (124 prosent).

18 millioner kroner til inkludering i idrettslag
Regjeringen har fordelt 18 millioner kroner til inkludering i idrettslag for 2019. Inkludering i idrettslag er et viktig tiltak for å motvirke økonomiske og kulturelle barrierer som hindrer deltakelse. Målet er å gjøre det enklere å rekruttere nye grupper inn i idrettslagenes ordinære aktivitetstilbud. Beløpet er 2,5 millioner kroner høyere enn tilskuddet for 2018.

- Det er gledelig å se satsingen til regjeringen som er den høyeste noensinne særlig med tanke på at over 93 prosent av alle barn og unge er innom norsk idrett i løpet av sine barne- og ungdomsår. Det som blir viktig fremover er, sammen med resten av idrettsorganisasjonen, å jobbe målrettet, godt og effektivt for å tilrettelegge for kvalitetsidrett og å få maksimalt ut av hver eneste krone som bevilges til norsk idrett, avslutter Kvalevåg.