Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Presenterte Oslo 2022

Oslo kommune lanserte i dag konseptet for «Games in the City» - OL og Paralympics til Oslo 2022. Der ble det klart at man går for kompakte leker i Oslo, mens alpine grener og bob/aking legges til Lillehammer-regionen.

 

- Vi anser dette som det mest robuste og realistiske alternativet. Lillehammer har fortsatt et godt rykte internasjonalt etter OL i 1994, og vi legger også vekt på å dra nytte av det arbeidet og den kompetansen som vil komme ut av Ungdoms-OL som skal arrangeres på Lillehammer i 2016, sa byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland.

Idrettspresident Børre Rognlien er fornøyd med de siste avklaringene om konseptet, og ser frem til å samarbeide med den bredt sammensatte søkerkomiteen som nå skal nedsettes.
Arenaforslagene er en del av Oslo kommunes konseptutredning. På noen områder har utvalget valgt å komme med anbefalinger. Nå skal utredningen kvalitetssikres. Så følger en offentlig høring i byrådet, før den endelige innstillingen overleveres 25. april til bystyret. I mai tas avgjørelsen på om det skal søkes om statsgaranti.

Det var byrådsleder Stian Berger Røsland (H), idrettsbyråd Ola Elvestuen (V), etatsdirektør Eli Grimsby i Oslo2022 og idrettspresident Børre Rognlien som i dag presenterte konseptet.