Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

PM: Dom avsagt i Johaug-saken

CAS 612 373.jpg

Idrettens internasjonale voldgiftsrett (CAS) har avsagt dom i Johaug-saken. Therese Johaug er utelukket i 18 måneder fra og med 18. oktober 2016.

 

Det betyr at Therese Johaug mister muligheten til å delta i De olympiske leker i PyeongChang 2018. Dommen er endelig.

- Det har vært en lang og krevende prosess. Endelig er det satt sluttstrek for den juridiske behandlingen av saken. Resultatet ble en streng dom og et annet utfall enn det Therese selv hadde håpet på, men vi kan ikke annet enn å ta dommen til etterretning, sier idrettspresident Tom Tvedt i en kommentar.

- Dommen viser med all mulig tydelighet at det stilles svært strenge krav til idrettsutøvere, sier Tvedt.

10. februar i år fikk Therese Johaug en dom på 13 måneder fra domsutvalget i Norges idrettsforbund. Det internasjonale skiforbundet (FIS) vant frem med sin anke til CAS. Johaug har vært utelukket fra konkurranser og organisert trening siden 18. oktober 2016. 

- Det kan være vanskelig å forstå at Thereses bruk av en leppekrem uten prestasjonsfremmende effekt skal få så alvorlige konsekvenser. Men WADAs regelverk er strengt når det gjelder idrettsutøvernes eget ansvar.  Nå vil vi bruke tid på å gjennomgå denne saken, både avgjørelsen og prosessen, for å vurdere hvilken lærdom vi kan trekke av dette, avslutter Tvedt.

Se mer om avgjørelsen til CAS her.

Kontaktpersoner NIF:

Niels Røine, kommunikasjonssjef (909 36 508)