Regentjubileet_Web_580x500.jpg

Kongelig jubileumsfest for hele familien

Søndag 17. januar skal det markeres at kong Harald og dronning Sonja har vært Norges kongepar i 25 år. Det feirer vi med en stor jubileumsfest på Slottsplassen og Universitetsplassen med barneskirenn, skileik, snowboard, freeski, skihopping, skiskyting med laser, is-sklie, skulpturpark, konserter og sceneshow. I Spikersuppa blir det kunstløpshow og isaktiviteter.

Arrangementene er gratis og åpne for alle, og vil være spesielt tilrettelagt for barn og unge.

Se Facebook-eventet: Idrettsaktivitetene på Slottsplassen . Slottsplassen er åpen og med full aktivitet fra kl 11.00 – 16.00. Det er mulig å låne utstyr for de som ikke har dette selv. På Universitetsplassen blir det sceneshow med blant andre Morgan Sulele, Daniel Kvammen, Raylee, og Thea fra MGPjr, samt matboder og aktiviteter i telt og lavvo fra kl 12.30 – 17.30. 

OL-maskoten «Sjogg» fra Ungdoms-OL på Lillehammer kommer med Den olympiske ild ca kl 13.50. Arrangementene er regjeringens gave til kongeparet i forbindelse med jubileet. Kongefamilien vil være til stede under jubileumsfesten. Regjeringens festforestilling for kongeparet i Universitetets Aula sendes direkte på storskjermer fra kl 16.00.
Se hele programmet på facebook.com/kongeparet25

Program: 

11.00 Vinteraktivitetene på Slottsplassen starter
Utlån av ski og snowboard mulig for de som ikke har med eget utstyr. Eget utstyr anbefales, så slipper man mye kø.

12.30 Offisiell åpning på Universitetsplassen ved ordfører Marianne Borgen
Musikalsk innslag ved Helene Bøksle
Konferansier Erik Solbakken

12.45 - 13.35 Kongefamilien er til stede på Slottsplassen 
Fakkelen til Ungdoms-OL føres fra Slottet til Universitetsplassen

13.00 Salutt – samtidig over hele landet, 21 skudd

13.30 - 14.00 Kunstløpshow i Spikersuppa
Unge talent ledet av Anna Pushkova

14.00 -14.30 Sceneshow på Universitetsplassen
Vinner av MGPjr 2015 Thea
MGPjr finalist 2015 Henrik
Unge talent fra Ungdommens Kulturmønstring
Musikk og dans ved artisten Raylee
Konferansier Erik Solbakken

14.30 -15.00 Snowboard- og freeskishow i Slottstrappa
"Kongen eller Dronningen av Slottstrappa" kåres

15.15 Tenning av lyslykter ved Slottstrappa
Det er også anledning for publikum til å ta med og tenne lys

14.50 -15.40 Sceneshow på Universitetsplassen
Morgan Sulele
Statsminister Erna Solberg
Daniel Kvammen
Dansegruppen Kingwings Crew
Dans til årets BlimE-låt 2015 sammen med Thea og Henrik fra MGPjr og Raylee
Bluegrassbandet Onkel Tuka
Helene Bøksle
Konferansier Erik Solbakken

15.40 Kongefamilien går fra Slottet til Universitetsplassen
Publikum kan gjerne stå langs gangruta

16.00-17.30 Festforestilling i Universitetets Aula
Overføring av festforestillingen til storskjermer på Universitetsplassen

18.40 NRK1: Høydepunkter fra programmet på Slottsplassen og Universitetsplassen

20.10 NRK1: Festforestilling – Kongepar i 25 år
Aktiviteter og matboder på Universitetsplassen er åpne fra 12.30 til 17.30. Vinteraktiviteter på Slottsplassen er åpne fra 11.00 til 16.00. Alle aktiviteter og underholdning er gratis og alle er velkommen. NB! Eventyrstund pågår i tidsrommet det ikke er underholdning fra scenen.

Aktiviteter på Slottsplassen:

Skileik
Skiforeningen i samarbeid med Oslo Skikrets ønsker barn og unge i alle aldre velkommen til å være med på skileik på Slottsplassen. Skileiken er delt inn i forskjellige nivåer som vil være spennende og utfordrende for alle. Ta med egne ski eller lån gratis på Slottsplassen!

Skihopp 
Skiforeningen i samarbeid med Oslo Skikrets stiller med to mini-hoppbakker der barn og unge kan få teste sine hoppferdigheter. Dette er et lavterskeltilbud der alle får mulighet å prøve denne tøffe idretten.

Kunstløp 
Norges Skøyteforbund Kunstløp vil under ledelse av Anna Puskhova holde et kunstløpshow kl 13.30 med unge talent fra Oslo og omegn. Etter showet vil det bli anledning for alle til å lære noen kunster på skøyter under veiledning fra de unge kunstløperne som gjerne lærer barna piruetter.

Snowboard 
Norges Snowboardforbund ønsker barn og unge velkommen til å prøve snowboard. Det vil være tilbud både til de aller minste, til de som aldri har forsøkt snowboard før og for de som har stått før. Snowboardforbundet låner ut utstyr.

Snowboard- og freeskishow 
Fra 1230 vil trappa på Slottsplassen fylles av unge talent som viser triks og kunster. Dette blir garantert spektakulært og rått! Kl 1430 blir det Grand Finale og vi kårer "Kongen eller Dronningen av Slottstrappa".

Lillehammer 2016 - Ungdoms-OL
Ungdoms-OL arrangeres på Lillehammer 12. - 21. februar 2016, og i den forbindelse vil maskotten Sjogg være til stede på Slottsplassen. I tillegg vil det bli satt opp en is-sklie med to løp på 20 meter som barn og unge kan prøve. En skulpturpark av is viser alle idrettene det skal kjempes i under lekene.

Skiskyting
På Skiskytter-VMs område kan barna prøve laserskyting, instruert av hele Norges skiskytterdronning Tora Berger! Du kan velge å bare skyte, eller å spenne på deg skiene og ta en runde i løypa før du skyter – akkurat som superstjernene skal gjøre under VM i Holmenkollen til vinteren! Du kan vinne flotte VM-effekter og vi trekker også en heldig vinner av billetter til VM i Holmenkollen.

 

Aktiviteter på Universitetsplassen:

Jubileumsbok: Kom og skriv din personlige hilsen til Kongen og Dronningen. Boken er en gave til kongeparet.

Kroneverksted: Dette er dagen hvor alle inviteres til å være konge eller dronning. Bli med og lag din egen krone. Bruk fantasien, vi har masse gull, glitter og farger.

Tegneverksted:
Hva gjør kongeparet når de har fri? Hvordan ser du ut som dronning? Tegn og fortell med farger. Ta med tegningen hjem som minne eller la andre få se kunstverket.

Barnetegninger: Gjennom høsten har barn og ungdom fra hele landet vært med å lage tegninger til Kongeparets jubileum. Disse vises fram på Universitetsplassen og som collage på storskjermer ved scenen. Noen tegninger fra hver skole, finner du også i den store Jubileumsboken.

Eventyrstund: Vi har en stor, varm og trivelig lavvo. Her fortelles spennende og morsomme folkeeventyr for alle.

Fotovegg: Rød løper, kongestoler og fotovegg med bakgrunnsbilde fra en av slottets saler. Lag årets morsomste portrettbilde!

Jubileumspostkontor: Del begivenheten med de som ikke er tilstede! I jubileets eget postkontor, kan du på "gammelt vis", sende et kort til noen du er glad i. Konvolutten og poststempelet er selvfølgelig spesiallaget for denne dagen.