ildsjel612.jpg

Hvem er ildsjelene i ditt idrettslag? Nominér kandidater nå!

Hvem mener du er den mest markante ildsjelen i ditt idrettslag som fortjener den fantastiske utmerkelsen Årets ildsjel? Nå kan du nominér din kandidat!

Kjenner du en ildsjel, eller kanskje flere, som utgjør en forskjell i ditt idrettlag og for lokalmiljøet? Kjenner du en person, med et brennende engasjement for barn og unge og som er en inspirasjonskilde og et forbilde for neste generasjon frivillige?

I så fall bør du sette av noen få minutter til å løfte frem og nominere den personen du mener fortjener å bli hyllet på Idrettsgallaen 7. januar i Hamar OL-Amfi! 

__

Tre kriterier
Nominasjonsperioden varer frem til søndag 30. oktober. Det er tre kriterier for å bli vurdert som Årets ildsjel. 
- Vedkommende må ha gjort en solid innsats for idretten. Han eller hun må være trener, tillitsvalg eller ha andre verv, og vedkommende kan ikke være heltidsansatt, sier Bente Engelhardtsen Widding, prosjektleder for Årets ildsjel i Norges idrettsforbund.

Hun ber alle som nominerer en ildsjel om å bruke litt ekstra tid på å nominere.
- Det vi ofte ser er at de kandidatene som får en litt utfyllende begrunnelse har større sjanse for å bli lagt merke til. Juryen er helt avhengig av å få nok bakgrunn for ildsjelens frivillig arbeid slik at de kan ta en riktig avgjørelse, sier Widding.  

Idrettspresident Tom Tvedt sier at prisen er en flott anledning for hele Idretts-Norge å vise sin takknemlighet til alle ildsjeler og frivillige i små og store idrettslag.
- Over hele landet er det tusenvis av frivillige ildsjeler som gjennom hele året legger ned en uvurderlig innsats for sine klubber og utøvere. 
- Vi vet at idretten er tuftet på frivillighet, og at den aller største æren for den gode lokale aktiviteten er det alle de frivillige trenere, ledere, dugnadsarbeidere og tillitsvalgte som skal ha, sier Tom Tvedt.

Mange idrettskjendiser i juryen
Årets ildsjel-jury består av en rekke kjente idrettsprofiler. Bare hør her: Kjetil André Aamodt er juryleder, Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er ny i juryen. Det samme er bronsemedaljør fra OL i Rio - roeren Are Strandli. I tillegg består juryen av Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Helene Olafsen, Birgit Skarstein og Marit Roland Udnæs. Sistnevnte er medlem av idrettsstyret i Norges idrettsforbund.

Les mer om Årets ildsjel 2017