blimed.JPG

Har laget videoer om norsk idrett på åtte forskjellige språk

Akershus idrettskrets i samarbeid med Oslo idrettskrets laget åtte introduksjonsvideoer på forskjellige språk for å øke forståelsen om norsk idrett og gjøre det enklere å inkludere innvandrere til idretten.

Språkproblemer kan ofte være kimen til mindre deltakelse. Det ser vi også i norsk idrett. Derfor har Norges idrettsforbund tidligere laget idrettslagsbrosjyreen «Bli med» som er oversatt til 16 forskjellige språk. Målet er at brosjyren skal lette idrettslagenes inkluderingsarbeid mot målgrupper som det ofte er vanskelig å nå med riktig informasjon.

Fra brosjyre til videoer
Nå har Akershus og Oslo idrettskretser tatt konseptet videre. Gjennom å lage åtte videoer håper de å nå enda flere i målgruppen.
- Vi hadde lenge snakket om å lage videoer med dette temaet. Da vi så at svensk idrett hadde laget en film på forskjellige språk var vi bare nødt til å komme i gang, sier Johan Conradson, seniorrådgiver i Akershus idrettskrets.

Rådgiver Ingrid Maurstad, som har ansvar for inkludering i Oslo idrettskrets, sier at selv om idrett finnes over hele verden, er det ikke alltid det er enkelt å forklare måten norsk idrett bruker frivillige til å organisere idretten. Nå håper hun at videoene blir godt brukt både i og utenfor idrettslagene.  
- Oppfordringen er enkel: Har dere innvandrere i deres nærområde og ønsker å inkludere dem – gi videoene en synlig plass på deres nettside! Bruk dem ved foreldremøter. Kanskje dere kan fortelle FAU at de finnes, sier Maurstad. 

Se videoene her: