Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

12 unge idrettskvinner: - Hør på oss Tom Tvedt!

TomEmilie_612_siste.jpg
Disse 12 unge idrettengasjerte kvinnene blir garantert tatt med på råd om framtidens idrett! Foto: Geir Owe Fredheim

12 unge idrettsengasjerte kvinnene blir garantert tatt med på råd om framtidens idrett! Under ungdomsidrettskonferansen i Trondheim utfordret Emilie Zakariassen idrettspresident Tom Tvedt: Vi vil at du skal høre hva vi mener er viktig for norsk idrett i framtiden!

 

Emilie Zakariassen er 23 år og leder Norges største idrettslag NTNUI i Trondheim. Hun var selv på Ungdomsidrettskonferansen for å holde foredrag om sitt eget engasjement som ung leder innenfor idretten.

- Mens vi har vært samlet her på Ungdomsidrettskonferansen, har jeg lest i VG at kulturministeren har møter med "Ni eldre menn" for å snakke om hvordan norsk idrett skal bli bedre. Vi vil heller gjøre det motsatt - nemlig at idretten skal høre på ungdommen. Etter å ha snakket med en gjeng andre engasjerte jenter her ble vi enige om å be idrettspresidenten om å møte oss igjen her i Trondheim. Her vil vi komme med våre innspill til deg Tom hva VI mener er viktig for idretten framover.

- Så her er vi, Tom, tar du utfordringen?, spurte Zakariassen fra scenen.

- Ja!, svarte Tvedt fra salen, før han gikk opp for å "shake hands" på avtalen om å møte jentene.
Se hele seansen her: (spol fram til 46 minutter) http://bambuser.com/v/6551645


De 11 jentene i tillegg til Emilie Zakariassen er Leva Siavashi (Sverresborg Hoops basket), Freshta Amadi (Sverresborg IF Håndball), Zahraa Abdulsatar (Kattem Fotball), Runa Møller Tangstad (Brønnøysund IL og Nordland IK), Helle Sofie Sagøy (Klæbu IL), Monica Ibsen (Håndballforbundet Midt-Norge), Stine Bæra (styret Buskerud IK), Emilie Karlsen (styret Østfold IK), Othilie Næss (styret Finnmark IK), Marte Jensen (Akershus IK) og Christine Dahl (Sør-Trøndelag IK - ikke på bildet).

Organisasjonssjef Kjell Bjarne Helland i Sør-Trøndelag idrettskrets har lovet å fasilitere møtet, og sier at dette trolig vil finne sted tidlig på nyåret.

Les mer om Ungdomsidrettskonferansen