Lubna Jaffery, kultur- og likestillingsminister, er vår gjest i denne episoden av Idretten vil.
Lubna Jaffery, kultur- og likestillingsminister, er vår gjest i denne episoden av Idretten vil.

Idrettsministeren besøker hele norsk idretts podcast 'Idretten vil'

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery forteller om hvordan hun gråt da Lillehammer-OL var over, og at hun har Norges kuleste jobb. Lytt til den nyeste episoden av hele norsk idretts podcast 'Idretten vil'.

Idrettsgallaen som refleksjonsarena
Idrettsgallaen er mer enn en hyllest til toppidrettsutøvere; den er også en plattform for refleksjon. I tillegg til å være en storslagen TV-produksjon, tilbyr idrettsgallaen også en mulighet til å samles og diskutere ulike temaer. I år handlet seminaret i forkant av selve gallaen om 'Like muligheter'.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery diskuterer idrettens betydning utover prestasjonene og beskriver idrettsgallaen som en anledning ikke bare for å feire idrettsprestasjoner, men også norsk idrett som den viktige samfunnsinstitusjonen den er.


Like muligheter i idretten og verdens kuleste jobb
I årets andre episode av podcasten 'Idretten vil', tar vi opp temaet like muligheter i idretten. Våre programledere diskuterer essensen av idrettsglede med Jaffery. Den handler ikke bare om å vinne, men også om å trives med aktiviteten. Men som vanlig er vår podcast også en lettbent prat, så på spørsmål om hun har Norges kuleste jobb fordi hun jobber med idrett, svarer hun:

– "Jeg har definitivt verdens kuleste jobb," mener hun.

Statsråden deler sine personlige minner fra Lillehammer-OL og hvordan disse har formet hennes syn på idrettens rolle. Hun så på sendingene sammen med sin far.

– "Vi så alle gullene til Johan Olav Koss og på avslutningsseremonien. Og da gråt faren min. For da var det over," fortalte hun i podcasten.

Paraidrett er en nøkkel til inkludering
Et viktig tema i samtalen er måten norsk idrett jobber med paraidrett. Jaffery poengterer behovet for å gi paraidrettsutøvere mer oppmerksomhet og anerkjennelse. Hun påpeker at selv om Norge er ledende i integrering av paraidrett, er det fortsatt en lang vei å gå.

Samtalen berører også utfordringer og muligheter i idretten fremover. Jaffery snakker om betydningen av samarbeid på tvers av sektorer og nivåer.

– "De utfordringene som idretten står overfor, som også vi som samfunn står overfor sammen, må vi løse i lag," sier hun.

Også denne episoden av 'Idretten vil' viser viktigheten av idrett som en kilde til sosial inkludering og samhørighet. Vi oppfordrer alle til å lytte til 'Idretten vil'.