Espen Larsen tildelt Norges idrettsforbunds hederstegn. Her sammen med generalsekretær Nils Einar Aas i Norges idrettsforbund. Foto: Finn Aagaard
Espen Larsen tildelt Norges idrettsforbunds hederstegn. Her sammen med generalsekretær Nils Einar Aas i Norges idrettsforbund. Foto: Finn Aagaard

Espen Larsen er tildelt NIFs hederstegn

Tidligere generalsekretær i Norges Badmintonforbund, Espen Larsen ble i dag tildelt Norges idrettsforbunds hederstegn for meget fortjenestefullt arbeid i 40 år for norsk idrett.

Generalsekretær Nils Einar Aas i Norges idrettsforbund delte ut prisen under en markering på Idrettens Hus i Oslo i dag. Idrettspresident Zaineb Al-Samarai og en rekke generalsekretærer fra øvrige særforbund var også til stede under tilstelningen.

– Du har lagt ned et langt yrkesliv til det beste for badmintonidretten spesielt, men også for norsk idrett generelt. Din forankring i NIFs verdier har du vist, både gjennom dine holdninger og gjennom ditt arbeid, understreket Aas i bakgrunnen for tildelingen og fortsatte:

 – Foruten å være en stabil og god generalsekretær som alltid så fremover og søkte nye løsninger, var du også en samarbeidets mann.

Espen Larsen begynte som utdanningskonsulent i Badmintonforbundet på Rud i Bærum i begynnelsen av 1980-tallet. Etter ca 10 år tiltrådte han stillingen som generalsekretær i forbundet, en posisjon han innehadde helt frem ganske nylig.

Larsen deltok også i en rekke tverrfaglige utvalg eller en komité som representant for sitt forbund.

– Du var den de andre pekte på når noen skulle velges, og du var en av de det var naturlig for NIF å spørre. Ikke bare fordi du sa ja, eller fordi du hadde lang fartstid, men mest fordi du alltid var positiv, kreativ og løsningsorientert. Du evnet å se helheten langt utover ditt eget forbund, understreket Aas.

Norges idrettsforbund gratulerer Espen Larsen med tildelingen.