Lubna Jaffery er ny kultur- og likestillingsminister. Norsk idrett ser frem til et tett og nært samarbeid i tiden fremover. Foto: Geir Olsen
Lubna Jaffery er ny kultur- og likestillingsminister. Norsk idrett ser frem til et tett og nært samarbeid i tiden fremover. Foto: Geir Olsen

Norsk idrett ønsker Lubna Jaffery velkommen som ny kultur- og likestillingsminister

Onsdag ble Lubna Jaffery (Ap) utnevnt som ny kultur- og likestillingsminister i Norge av statsminister Jonas Gahr Støre. Norges idrettsforbund gratulerer på vegne av hele norsk idrett Lubna Jaffery med den viktige statsrådsoppgaven og ser fram til samarbeidet.

- Jeg er sikker på at Lubna Jaffery deler vår ambisjon om at alle skal ha mulighet til å oppleve idrettsglede, og vi gleder oss til å få til dette sammen, sier idrettspresident Zaineb Al-Samarai.

I tillegg til å ha bred politisk erfaring, kjenner Jaffery kulturfeltet ekstra godt ettersom hun var statssekretær i kulturdepartementet fra 2009 – 2012. Den rollen vil nå bli besatt av Even Aleksander Hagen. Han erstatter Gry Haugsbakken og Odin Bohmann.

Jaffery har også vært åpen om at frivilligheten har spilt en viktig rolle i hennes oppvekst.

For norsk idrett er jeg sikker på at det er en fordel at Jaffery har kjent på hvor viktig frivilligheten og idretten er. Det gjør at vi har felles forståelse av flere av de utfordringene idretten står ovenfor, sier Al-Samarai.

Takker Trettebergstuen
Idrettspresident Zaineb Al-Samarai ønsker å takke Anette Trettebergstuen for et konstruktivt og godt samarbeid med norsk idrett i det som har vært en svært krevende periode preget av blant annet pandemi, krig i Europa, strømkrise og en generell kostnads- og prisøkning i samfunnet som har vært krevende for veldig mange idrettslag.

- Trettebergstuen har i mange sammenhenger kommet idretten i møte for å løse noen av de viktigste utfordringene, og det setter vi pris på, sier Al-Samarai.