Kristin Kloster skal koordinere OL og PL i Milano/Cortina 2026. Foto: IOC / Greg Martin
Kristin Kloster skal koordinere OL og PL i Milano/Cortina 2026. Foto: IOC / Greg Martin

Kristin Kloster ny leder av koordineringskommisjonen for OL/PL Milano/Cortina 2026

IOC annonserte fredag 30. juni at IOC-styremedlem og medlem av idrettsstyret, Kristin Kloster, overtar som ny leder av koordineringskommisjonen for OL og PL 2026 i Milano/Cortina.

Kloster erstatter finske Sari Essayah, som er utpekt som statsråd i den nye finske regjeringen, i rollen som kommisjonsleder.

IOCs koordineringskommisjoner har som sin viktigste oppgave å monitorere fremdriften i de olympiske og paralympiske prosjektene, samt gi veiledning til arrangøren med hensyn til planlegging, organisering, gjennomføring og finansiering av Lekene. Kommisjonene er sammensatt av representanter fra IOC, internasjonale særforbund, nasjonale olympiske komiteer og den internasjonale Paralympiske Komité.

- Jeg gleder meg til å sette i gang og overta etter Sari Essayah som har ledet kommisjonsarbeidet på en utmerket måte siden 2019, sier Kloster.

For øvrig er IOC-medlem og idrettsstyremedlem, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, medlem av denne kommisjonen. Hun har vært medlem siden oppstarten i 2019. 

OL i Milano/Cortina arrangeres i perioden 6. til 22. februar 2026, mens Paralympics går av stabelen i perioden 6. til 15. mars 2026.

Les mer om saken her: https://olympics.com/ioc/news/kristin-kloster-chair-of-the-coordination-commission-for-the-olympic-winter-games

Les mer om Milano/Cortina 2026 her: https://milanocortina2026.olympics.com/en/

Les mer om IOCs koordineringskommisjoner her: https://olympics.com/ioc/coordination-commissions