Norges basketballforbunds visepresident, Tor Christian Bakken, ble som den første nordmannen noensinne valgt inn i FIBA Worlds styre i går under FIBA-kongressen i Manila. Foto: Norges basketballforbund.
Norges basketballforbunds visepresident, Tor Christian Bakken, ble som den første nordmannen noensinne valgt inn i FIBA Worlds styre i går under FIBA-kongressen i Manila. Foto: Norges basketballforbund.

Første nordmann valgt til FIBA Worlds styre

NBBFs visepresident Tor Christian Bakken ble i dag valgt inn i FIBA Worlds styre som første nordmann noensinne. Dette skjedde under FIBA-kongressen i Manila i går, der NBBF deltar med president Jan Hendrik Parmann og nettopp det nyvalgte styremedlemmet Tor Christian Bakken.

- Dette føles nesten litt uvirkelig og jeg er veldig stolt. Jeg kommer til å være en forsvarer for nordiske verdier, av typen åpenhet, mangfold, inkludering og deltakelse. Det må ikke være noen barrierer for dem som vil spille basketball, jeg tenker da i hovedsak på økonomi. Jeg ser veldig frem til å prøve meg på dette nivået, uttaler Tor Christian Bakken til Norges basketballforbund i anledning den prestisjefylte utnevnelsen.

Tor Christian Bakken har i flere tiår vært en respektert aktør i det internasjonale miljøet i FIBA, og har tidligere hatt en rekke verv der, som blant annet styremedlem i FIBA Europe og FIBA-dommer i en årrekke. Han er i dag visepresident i NBBF, med særlig fokus på internasjonale temaer.

Idrettspresident Zaineb Al-Samarai stiller seg fremst i gratulasjonsrekken og er svært tilfreds med utnevnelsen. 

-Først og fremst gratulerer til Tor Christian Bakken og norsk basketball, men også til hele norsk idrett. Det er stort at en nordmann får plass rundt styrebordet i en av verdens største idretter. Norsk idrett har store ambisjoner om økt påvirkning internasjonalt, og med vår internasjonale strategi jobber vi for at enda flere skal ha internasjonale verv. Dette er jo bare helt fantastisk, sier Al-Samarai.

Den norske basketpresidenten Jan Hendrik Parmann var sammen med Bakken under FIBA-kongressen i Manila og er full av lovord for både Bakken og den viktige utnevnelsen. 

- Dette er ikke bare en fjær i hatten for Tor Christian og den anerkjennelsen han så fortjent faktisk har opparbeidet seg internasjonalt, men også for utviklingen i norsk basket når nordmenn blir tatt med i slike betraktninger, sier en storfornøyd basketpresident Jan Hendrik Parmann, som også forteller at det har ligget en lang og god prosess i kulissene frem mot dette valget for å sikre denne styreplassen. Parmann fremhever spesielt det nordiske samarbeidet, som stilte seg bak og aktivt støttet Tor Christians kandidatur.

Les hele saken på Norges basketballforbunds nettsider her: