Toppidrettssenteret slik det kan bli seende ut. Burø og Moen Arkitekter
Et nytt nasjonalt toppidrettssenter vil ligge på baksiden av dagens Olympiatoppen. Foto: Dyrø og Moen Arkitekter

Realiseringen av et nytt nasjonalt toppidrettssenter holder stø kurs

Plan- og bygningsetaten har avslått søknaden om et nytt nasjonalt toppidrettssenter på Sognsvann. – Våre planer og ambisjoner om å realisere et fremtidsrettet toppidrettssenter som møter våre behov, står fortsatt fast, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

– Styringsgruppen for prosjektet vil nå gå grundig gjennom begrunnelsen fra Plan- og og bygningsetaten i Oslo før vi vurderer hvilke tiltak som vil igangsettes fremover, sier toppidrettssjefen og legger til:

– Her har vi tre muligheter: Påklage vedtaket, løfte saken politisk eller en kombinasjon av disse tiltakene. En ny plansak oppleves som svært risikofylt, byråkratisk, meget kostbar og med en tidshorisont som er ukjent, minimum 5-7 år.

Øvrebø påpeker at dette nødvendige prosjektet og løftet for norsk toppidrett har solid støtte både fra regjeringen, Kulturdepartementet, opposisjonen, familie- og kulturkomiteen, i særforbundene og i idrettsstyret.

– Dette er sentrale og viktige aktører som er tydelige på at Norge skal satse på toppidrett. Nå gjelder det å få Oslo kommune med på laget slik at også de kan bidra til å bygge opp under stolte norske toppidrettsprestasjoner, sier Øvrebø.