Dobbelt olympisk mester Olav Tufte er innlemmet i Idrettens Æresgalleri. Her med en varm velkomst på Gardermoen etter OL-gullet i Beijing 2008.  Foto: Sara Johannessen Meek / NTB
Dobbelt olympisk mester Olav Tufte er innlemmet i Idrettens Æresgalleri. Her med en varm velkomst på Gardermoen etter OL-gullet i Beijing 2008. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB

Prisdryss på Norske Idrettsleder-Veteraners årsmøte

På Norske Idrettsleder-Veteraners (NIV) sitt årsmøte 10. mai ble Olav Tufte innlemmet i Idrettens Æresgalleri. Kåre og Merita Berntsen Mol mottok ærespris og Arnfinn Johnsen mottok journalistprisen for 2021.

Roeren Olaf Tufte ble presentert som nytt medlem av Idrettens Æresgalleri. Olaf Tufte ble innlemmet i Idrettens Æresgalleri med bakgrunn i hans enestående karriere som roer med i alt syv OL-deltagelser, 10 OL og VM medaljer. Æresgalleriet teller nå 196 utøvere og 31 lag av de ypperste norske idrettskvinner og menn gjennom tidene.

Æresprisen for 2021 ble tildelt Kåre og Merita Berntsen Mol
Kåre og Merita Berntsen Mol mottok æresprisen for deres omfattende og kvalitative arbeid over en årrekke for utvikling av volleyball/sandvolleyball i Norge. Ikke minst gjelder det arbeidet bak årets OL-vinnere i sandvolleyball, Anders Mol og Christian Sørum.

Fotograf og forfatter Arnfinn Johnsen mottok Journalistprisen for 2021
Arnfinn Johnsen ble tildelt journalistprisen for sitt arbeid med boken Best der han i tekst og bilder hedrer våre ypperste paralympiske utøvere.

Juryen fremhevet hans nybrottsarbeid for å bidra til fremme av likeverd og anerkjennelse for våre paraidrettsutøvere og for å gjøre parautøvere likeverdige med andre utøvere. Arnfinn Johnsens formål har vært å hedre og synliggjøre paralympiske utøvere på lik linje med andre toppidrettsutøvere.