Tidligere IOC-president Jacques Rogge er død
- Den olympiske bevegelse har mistet en visjonær leder, sier idrettsstyremedlem og styremedlem i IOC, Kristin Kloster Aasen. Foto: NTB

Tidligere IOC-president Jacques Rogge er død

Det er med sorg Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité har mottatt budskapet om at tidligere IOC-president Jacques Rogge har gått bort.

- Jacques Rogge var lidenskapelig opptatt av idrett. Han var en respektert og avholdt leder av den Olympiske bevegelse. Vi lyser fred over hans minne, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Rogge deltok i tre OL i seiling, og var landslagsutøver i Rugby for Belgia. Før han ble president i IOC var Rogge president i Den belgiske olympiske komité og i European Olympic Committees (EOC). Han var IOC-president i perioden 2001-2013. Fra og med 2013 var han Honorary President i IOC, og han ble etter endt presidentgjerning utnevnt som spesialutsending til FN for ungdom, flyktninger og idrett.

- Jacques Rogge var en høyt respektert idrettsleder som besøkte Norge ved flere anledninger, sist gang under ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. Den olympiske bevegelse har mistet en visjonær leder, sier idrettsstyremedlem og styremedlem i IOC, Kristin Kloster Aasen.

Jacques Rogge var gift med Anne Rogge, og etterlater seg en sønn, en datter og to barnebarn.