Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum under regjerings-forhandlinger på Hurdalsjøen hotell tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum under regjerings-forhandlinger på Hurdalsjøen hotell tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Støre og Vedum vil gi full momskompensasjon til frivilligheten

Onsdag kom nyheten om at Arbeiderpartiet og Senterpartiet er enige om å gi full momskompensasjon til frivilligheten. – Dette vil gi oss etterlengtet forutsigbarhet og rom for mer idrettsaktivitet, sier idrettspresidenten.

– Full momskompensasjon er en av frivillighetens viktigste saker når det kommer til rammevilkår, så nå ser vi virkelig frem til det endelige statsbudsjettet for 2022, sier idrettspresident Berit Kjøll.

– Dette vil gi oss i norsk idrett en etterlengtet forutsigbarhet og gi rom for mer idrettsaktivitet i hele landet. Jeg håper at Arbeiderpartiet og Senterpartiets gode forslag får bred støtte i Stortinget, fortsetter hun.

Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsbold Vedum fortalte i går at de er enige om å gi full momskompensasjon til frivillige organisasjoner.

– Dette vil vi prioritere og komme raskt i gang med, sa Støre til NTB.

Frivillige lag og organisasjoner får i dag kompensasjon for momsen de betaler, men ikke fullt ut. Ifølge Lotteri- og stiftelsestilsynet fikk 22 397 frivillige lag og organisasjoner utbetalt momskompensasjon på til sammen 1,684 milliarder kroner i fjor – og de fikk dekket rundt 81 prosent av summen de søkte om.

En ny regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet ønsker å øke dette til 100 prosent.  

– Vi tror dette er veldig viktig. Det er noe idretten og frivilligheten har vært veldig opptatt av i lang tid. Folk snakker om det når du møter dem på idrettsstevne, sa Støre til NTB onsdag.

DSC_3509 kopi 2.jpgIdrettspresident Berit Kjøll setter pris på momsgaven fra Ap og Sp. Foto: Pernille Ingebrigtsen