Statsministeren besøkte Norges første paraidrettssenter
Erna Solberg var sporty og prøvde ut flere idretter da hun fikk informasjon om Norges første Paraidrettssenteret og møte mange parautøvere i Trøndelag. Foto: Trøndelag idrettskrets.

Statsministeren besøkte Norges første paraidrettssenter

Statsminister Erna Solberg likte både det hun fikk høre, se og prøve ut under dagens møte med Norge første paraidrettssenter.

I første kvartal i 2022 åpner nemlig Trøndelag idrettskrets Norges første Paraidrettssenter på Ranheim i Trondheim, et senter som har som mål å bidra til en sterk økning av antall parautøvere i Trøndelag og øke kompetansen om tilrettelegging i idrettslag, i skoleverket, blant studenter og fagpersoner i det offentlige og det private.

På senteret, som skal dekke hele fylket, vil barn, unge og voksne med funksjonsnedsettelse få muligheten til å prøve ut mange idretter, få informasjon om tilbud i idrettslag og oppfølging inn i idrettslaget.

Og statsministeren så virkelig ut til å kose seg på besøket der hun både fikk informasjon om senteret, møte parautøvere og støtteapparat - og ikke minst en smakebit på flere av idrettene.

Nysgjerrig og ivrig
Det var også en nysgjerrig statsminister som både stilte spørsmål og kastet seg uti det da hun fikk sjansen til å prøve ut noen av idrettene.

- Jeg tror det blir spesielt viktig at utøvere får god informasjon og muligheten til å prøve ut mange idretter, samt at senteret når ut til hele fylket, sa statsministeren under besøket.

Flotte planer
Det var 1. visepresident Vibecke Sørensen i Norges idrettsforbund som hilste statsministeren velkommen til Trondheim.

Sørensen likte også det hun så og hørte under besøket.

- Det var veldig fint å få være til stede her på Ranheim og få presentert de flotte planene for Paraidrettssenteret. Fint var det også å få møte så mange engasjerte og fine utøvere som fikk vist seg og sine idretter frem for statsministeren, sier Sørensen.

Hun tror Paraidrettssenteret blir viktig og sentral for videreutvikling av paraidretten lokalt, regionalt og nasjonalt.

- Det er senter som dette norsk idrett trenger for å nå målene i PARAdigmeskiftet og for at vi skal sikre idrettsglede for alle gjennom en felles idrett, forteller Sørensen.

Pilot for resten av Idretts-Norge
23-årige Mia Larsen Sveberg er parautøver og også medlem av styringsgruppa i Paraidrettssenteret i Trøndelag. Hun håper Paraidrettssenteret i Trøndelag kan bli en pilot for resten av Idretts-Norge.

- Det er veldig fint at paraidrettssenteret vekker oppmerksomhet helt til statsminister Erna Solberg, selv om det burde være en selvfølge.  Det å få være en del av paraidretten betyr at jeg får være i aktivitet og sosialisere meg med andre idrettsutøvere som er en viktig del av idretten. Jeg setter stor pris på at jeg får være en del av styret til Paraidrettssenteret, og jeg gleder meg til å se hvor mye senteret kan være med å forme Trøndelag samt være et forbilde for resten av Idretts-Norge, sier Sveberg.

statsminister-2.jpgEn engasjert statsminister i møtet med parautøvere i Trøndelag. Foto: Trøndelag idrettskrets.

Vibecke Sørensen.jpgVibecke Sørensen, 1. visepresident i Norges idrettsforbund, hilset statsministeren og mannen hennes velkommen til Trondheim. Til høyre på bildet, Per-Einar Johannessen, prosjektleder for Norges første Paraidrettssenter. Foto: Trøndelag idrettskrets.