Katja Smith Ødegaard (til venstre) og Kristin Lundanes Jonvik, rådgivere i Sunn idrett, er to av foredragsholderne på foreldrewebinaret 8. november. Foto: Pernille Ingebrigtsen
Katja Smith Ødegaard (til venstre) og Kristin Lundanes Jonvik, rådgivere i Sunn idrett, er to av foredragsholderne på foreldrewebinaret 8. november. Foto: Pernille Ingebrigtsen

Rekordstor interesse for Sunn idretts foreldrewebinar: – Garantert en god investering

Over 3000 personer har meldt seg på Sunn idretts foreldrewebinar 8. november – et webinar som skal hjelpe foreldre med å støtte og trygge sin idrettsungdom når det gjelder mat, kropp og vekt.

– Dagens mediebilde og den siste tids fokus på spiseforstyrrelser i idretten kan gjøre at mange foreldre blir bekymret. Derfor arrangerer vi et foreldrewebinar som skal gi kunnskap og praktiske verktøy når det gjelder ungdoms vekst og utvikling, kosthold og bekymringer rundt mat og kropp. Det er gledelig at så mange foreldre ser viktigheten av dette webinaret, sier Kristin Lundanes Jonvik, fagansvarlig rådgiver i Sunn idrett.

Generalsekretær i Norges idrettsforbund, Nils Einar Aas, er fornøyd med den store interessen for årets foreldrewebinar, men oppfordrer samtidig flere til å melde seg på.

– Gjennom hele pandemien har vi lært oss at webinarer kan nå ut til langt flere enn fysiske seminarer og konferanser. Sunn idretts foreldrewebinar er et godt eksempel på dette. Den høye deltakerinteressen er naturligvis også påvirket av den offentlige debatten den siste tiden, hvor disse problemstillingene har preget mediebildet. Vi har imidlertid plass til langt flere deltakere, og vi oppfordrer alle foreldre med idrettsungdom til å melde seg på. Det er garantert en god investering, sier Aas.

Foreldrewebinaret arrangeres mandag 8. november kl. 19. Det er gratis og åpent for alle, men krever påmelding innen søndag 7. november. Webinaret vil gi deltakerne innsikt i hvordan trening bør tilpasses utviklingsfasen til ungdom, hvordan man kan vite at ungdommen spiser nok og variert – og foreldrene vil få tips og råd om hvordan kommunisere med ungdommen rundt kropp og vekt. De vil også få mulighet til å stille konkrete spørsmål til foredragsholderne, som er:

  • Halvard Grendstad, forsker, Norges idrettshøgskole
  • Kristin Lundanes Jonvik og Katja Smith Ødegaard, rådgivere, Sunn idrett
  • Mathias Almenningen, rådgiver i psykologi, Sunn idrett

– Sunn idrett gjør en kjempeviktig jobb, og den store interessen rundt dette webinaret viser at vi når ut med vår forebyggende kunnskapsformidling, sier generalsekretær Aas.

Les mer om foreldrewebinaret her.

sunn idrett nyhetsbrev.jpg