Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Påskehilsen fra idrettspresidenten

beritpåske.jpg
Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Les idrettspresident Berit Kjøll sin påskehilsen til Idretts-Norge.

 

Kjære alle sammen

I år, som i fjor, blir påsken annerledes – og ikke helt som vi hadde håpet. Vi står fortsatt midt i en pandemi, og tiltakene er strenge over hele landet. Vi savner det normale livet – som til vanlig er fylt med masse idrettsglede.

Nå gjelder det å holde ut litt til mens vi sammen tråkker opp den siste motbakken. 2020 var et ekstremt krevende år for hele Idretts-Norge, og så langt har 2021 vært det samme. Det som likevel er annerledes, er at vi nå kan skimte målstreken. Tålmodighet og viljestyrke er viktige faktorer for å lykkes i idretten, og nå håper jeg vi alle – nok en gang – klarer å hente frem disse egenskapene. Idretten har stått samlet gjennom hele denne pandemien, og det skal vi fortsette å gjøre.

I forrige uke ble stimuleringsordningene for 2021 klare. Dessverre dekker de kun delvis idrettens behov, og vi jobber nå for å oppnå en bedre og mer sikker støtteordning. Hver dag jobber vi også for at idretten skal kunne gjenåpne så fort som mulig – både topp og bredde. NIF har blant annet bedt myndighetene om at det så snart som mulig legges frem en klar gjenåpningsplan som omhandler treningskamper og seriespill for de ulike idrettene på de øverste nivåene.

I sommer venter OL og Paralympics, og det gleder vi oss veldig til – selv om det blir et annerledes arrangement og uten internasjonalt publikum. Forhåpentligvis er OL og PL starten på en sensommer og høst der vi igjen kan få se og utøve idrett nesten som normalt. Det er ingenting jeg gleder meg mer til enn en idrettsbevegelse tilbake i full aktivitet.

De nærmeste månedene ser vi frem til å arrangere et godt digitalt idrettsting. Vi håper også på positive vaksinenyheter fremover, og at vaksinasjonsprogrammet opprettholder fastsatt fremdriftsplan – slik at samfunnet nå gradvis kan åpnes opp. Vi forventer at pandemien har forårsaket frafall i idretten, både blant utøvere og frivillige, men vi skal gjøre alt vi kan for å få dem tilbake i idretten igjen. Vi skal ta tilbake idrettsgleden.

Jeg vil avslutte med å ønske dere alle en riktig god påske. Jeg håper dere får noen avslappende dager sammen med de nærmeste, og at dere får ladet batteriene godt – slik at vi sammen kan ta fatt på den siste etappen når ferien er slutt.

Beste hilsen

Berit