Videointervju med Berit Kjøll fra Tokyo
Idrettspresident Berit Kjøll før kvartfinalen i sandvolleyball med Sørum og Mol. Foto: Geir Owe Fredheim

Videointervju med Berit Kjøll fra Tokyo

Idrettspresident Berit Kjøll oppsummerer sine opplevelser fra OL i Tokyo så langt.

Idrettspresidenten er strålende fornøyd med Tokyo-oppholdet så langt. Ikke overraskende trekker hun frem Karsten Warholms uvirkelige prestasjon på Olympiastadion med både OL-gull og ny verdensrekord som et av mange høydepunkt, sammen med Kristian Blummenfelts gull i Triatlon, Kjetil Borch sitt sølv i roing og Hermann Tomasgaard sin bronse i seiling.

Se hele videointervjuet med Berit Kjøll her: 

Kjøll skulle gjerne hatt fulle tribuner da vi ble vitne til et norsk idrettsøyeblikk for historiebøkene med Warholms utrolige løp på 400 meter hekk, men hun understreker samtidig at smittevernstiltakene som ligger til grunn for gjennomføringen er en viktig forutsetning for at lekene i det hele tatt kunne gjennomføres.

- Vi får ikke gjort noe med realitetene i denne pandemien. Dette var uansett en fantastisk prestasjon og jeg fikk også utrolig mange gratulasjoner fra andre nasjoner som ble dypt imponert av Warholms utrolige løp, sier Kjøll.

Kjøll fremhever også sandvolleyballguttene med Sørum og Mol som spilte praktfullt og tok seg videre på imponerende vis til semifinalen i natt. Sist, men ikke minst, var idrettspresidenten lettet når håndballjentene i dag tok seg videre til semifinalen etter seier mot Ungarn.

Idrettspresidenten syntes naturligvis det var synd at håndballgutta røk ut mot Danmark, men er overbevist om de kommer sterkere tilbake i kommende mesterskap. - Det er også bare tre år til Paris-OL, understreker hun.

Hyller utøvere, medaljefangsten og støtteapparatet

Kjøll er imponert over de norske medaljene som er innkassert så langt og hun ser heller ikke bort fra at vi kan nå målet om åtte medaljer totalt, som er Olympiatoppens mål for mesterskapet.

- Jeg har trua og er optimist, men skulle vi ikke nå målet har vi så mye å være stolte av som den vinteridrettsnasjonen vi er, og den bredden vi nå viser med sterke prestasjoner i mange sommeridretter, sier Kjøll.

Kjøll er i tillegg spesielt imponert over Olympiatoppen og hele støtteapparatet som er en viktig forutsetning for at utøverne skal kunne prestere best mulig gjennom mesterskapet. 

Imponert over de japanske arrangørene
Kjøll har nå vært til stede i Tokyo i snart 14 dager og er dypt imponert over de japanske arrangørene for en plettfri organisering, logistikk, gode smitteverntiltak og solid gjennomføring av lekene så langt.

-Jeg vil også fremheve gjestfriheten ovenfor oss som er så heldige å få være til stede her i Tokyo.  Alt er så profesjonelt lagt opp og det er en fornøyelse å være her. Skal jeg gi et terningkast, blir det terningkast 6, avslutter hun.

Kulturministeren på plass i Tokyo fra i morgen
Kulturminister Abid Raja ankommer Tokyo i morgen hvor det først blir en mottakelse og lunsj på den norske ambassaden i Tokyo. Raja vil være til stede på de resterende OL-konkurransene hvor norske utøvere forhåpentligvis vil pynte ytterligere på medaljestatistikken.