Brisbane tildelt sommer-OL og Paralympics i 2032

Brisbane tildelt sommer-OL og Paralympics i 2032

IOC har tildelt sommer-OL og Paralympics 2032 til Australia og Brisbane.

Brisbane er lokalisert i delstaten Queensland øst i Australia. Australia og Queensland-regionen har lange tradisjoner som arrangør av store internasjonale mesterskap. Commonwealth Games ble arrangert i regionen i 2018, og Australia har stått som arrangør av sommer-OL i 1956 (Melbourne) og i 2000 (Sydney).

- Australia og Brisbane er et flott og solid valg av arrangører av sommer-OL og Paralympics i 2032. Landet er en stormakt innenfor sommeridretter – både i olympiske og paralympiske idretter, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Prosessen i IOC som ledet frem til valget av Brisbane, ble ledet av idrettsstyremedlem og IOC-medlem Kristin Kloster Aasen, i kraft av hennes posisjon som leder av IOC Future Host Commission. Det er IOCs reformprogrammer Olympic Agenda 2020 og Olympic Agenda 2020+5 som har ligget til grunn for prosessen.

- Valget av Brisbane bygger blant annet på prinsippet om at OL og Paralympics nå skal passe inn i landets og regionens langsiktige samfunnsmessige, sportslige og økonomiske planer. Det er det samme som også ligger til grunn for valgene av arrangørene av sommer-OL og Paralympics i 2024 (Paris) og Los Angeles (2028). Dette innebærer blant annet en svært høy grad av gjenbruk av eksisterende anlegg og infrastruktur, avslutter Kjøll.

Les mer om Brisbane 2032 her: https://olympics.com/en/olympic-games/brisbane-2032