Vinterutgaven av NM-veka 2022 blir holdt i Bergen og på Voss. Her er snowboarder Fridtjof Sæther Tischendorf i aksjon. Foto: Brettforbundet / Process Films
Vinterutgaven av NM-veka 2022 blir holdt i Bergen og på Voss. Her er snowboarder Fridtjof Sæther Tischendorf i aksjon. Foto: Brettforbundet / Process Films

Bergen og Voss arrangerer NM-veka vinter 2022

Norges idrettsforbund og NRK har tildelt Bergen og Voss NM-veka vinter 2022. 10-15 idretter vil bli en del av arrangementet – som vil foregå på to ulike arenaer: Åsane Arena i Bergen og Myrkdalen i Voss herad.

– Vi ser virkelig frem til å arrangere NM-veka vinter i Bergen og på Voss i slutten av mars 2022. Her vil alt foregå på to flotte arenaer laget for mange ulike idretter – og vi håper på en folkefest, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Knut Songve, organisasjonssjef i Vestland idrettskrets, forteller at kretsen er både ydmyk og stolt over å få mesterskapet til sitt fylke.

– Å være vertskap for NM-veka betyr mye for idretten regionalt og lokalt, sier Songve.

Bergen kommune og Voss herad vil være vertskommuner, med solid støtte fra Vestland fylkeskommune. 

– Engasjerer brukere på alle plattformer
NRKs dekning av NM-veka har vært omfattende de siste årene. I juni i fjor ble NM-veka arrangert i Hamar- og Stange-området – med strenge smitteverntiltak og gode TV-tall. NRK ser frem til å gå i gang med en ny produksjon, videreutvikle konseptet – og bli kjent med nye idretter og regioner.

– NM-veka er et spennende og langsiktig prosjekt som engasjerer våre brukere på alle plattformer. De blir kjent med nye idretter og profiler som ikke får mye oppmerksomhet til daglig. Smittesituasjonen i Norge skaper for øyeblikket utfordringer for alle involverte i 2021, men når vi kommer til Vestlandet i 2022, ser vi frem til at mange småidretter endelig skal få vist seg skikkelig frem igjen, sier prosjektleder Kaj T. Pedersen i NRK Sport.

Også hovedsponsor Norsk Tipping ser frem til idrettsdagene i Bergen og på Voss i uke 12 2022.

– NM-veka er et fantastisk utstillingsvindu for idretter som ikke får vise seg frem så ofte, men som likevel er en så viktig del av norsk idrett. Vi er stolte over å få være med og løfte frem noe av det store mangfoldet, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping.

Evalueringskriterier
Hver enkelt søker har blitt valgt basert på kriterier nedsatt av eiergruppen til Norges idrettsforbund og NRK. Følgende evalueringskriterier er lagt til grunn i vurderingene:

  • Erfaring med tilrettelegging av idretts- og kulturarrangementer
  • Anleggssituasjon fra søker
  • Nærhet til anlegg (kompakthet)
  • Infrastruktur/tilgjengelighet til arrangementsarena
  • Overnattingskapasitet
  • Geografisk beliggenhet
  • Generell søknad

Fakta om NM-veka
Norges idrettsforbund og NRK skapte konseptet NM-veka, som for første gang ble arrangert i Stavanger-regionen i august 2018. NM-veka har også vært arrangert i Hamar/Stange og omegn – og skal i 2021 videre til Trøndelag og Sarpsborg. Sommerversjonen i 2022 går av stabelen i Skien.