Idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Geir Owe Fredheim
Idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Geir Owe Fredheim

Ytterligere gjenåpning av kontaktidretter for voksne over 20 år må fortsatt vente

Myndighetene vil ennå ikke gi grønt lys for gjenåpning av kontakttrening for voksne over 20 år på bakgrunn av smitteutviklingen i det norske samfunnet – med flere alvorlige lokale smitteutbrudd den siste tiden. Samtidig uttrykker myndighetene et tydelig ønske om å gjenåpne den resterende breddeidretten for voksne raskest mulig.

Idrettspresident Berit Kjøll sier hun hadde et berettighet håp om at vi nå kunne få et grønt lys for gjenåpning av fase 1 som vil berøre ca 23000 voksne utøvere i de ulike kontaktidrettene.

- Samtidig har vi respekt for myndighetenes beslutning om å holde igjen ytterligere på bakgrunn av de alvorlige lokale smitteutbruddene vi har sett i Østfold og Bergen den siste tiden og legger til:

- Vi har tillit til de tiltakene som nå iverksettes fra både lokale og sentrale myndigheter for å få kontroll over disse smitteutbruddene, slik at myndighetenes plan for ytterligere gjenåpning kan videreføres så raskt som mulig. Jeg ber derfor våre utøvere som ennå ikke har kommet i gang med normal idrettsaktivitet om fortsatt å smøre seg med litt mer tålmodighet.

Når det er forsvarlig
Helse- og omsorgsminister Bent Høie sa under dagens pressekonferanse at de jobber med hvordan man kan ytterligere gjenåpne innenfor idrett- og kultursektoren.

- Gradvis åpne for trening med nærkontakt for voksne og åpne opp for 600 personer, inndelt i tre kohorter på 200 personer, på arrangement er også noe som kan bli aktuelt når det blir forsvarlig, sa Høie.