Tilbyr idrettslag gratis nettbutikk med null risiko og høy inntjening

Norges idrettsforbund og Supporter.no tilbyr nå landets 11 000 idrettslag gratis nettbutikk og muligheten til å tjene penger uten risiko. 

 - Idrettslag må ofte ta all økonomisk risiko i jakten på økte inntekter. De må kjøpe inn produkter i større volum for å oppnå fordelaktige priser, slik at de kan selge videre med fortjeneste. Det brukes mye tid av frivillige rundt idrettslaget på å få solgt produktene, og får man ikke solgt alt, resulterer dette i at idrettslaget taper penger. Dette er tapt tid og penger vi heller mener bør brukes på å gi barn og unge i lokalsamfunnet et bedre tilbud. Derfor utviklet vi en nettbutikkløsning spesielt laget for idrettslag, sier Tor Martin Olsen, grunnlegger av Supporter.no. 

Nettbutikken er fylt med supportereffekter som t-skjorter, hettegensere, capser og andre profilartikler som kan selges med idrettslagets egen logo på. Supporter.no står for lager, trykking og pakking. Selskapet sender alle bestillinger direkte hjem til dem som har handlet i ditt idrettslags nettbutikk. 

Mulig å laste opp egne produkter
Løsningen innebærer at idrettslagene, eller grupper tilknyttet idrettslaget, ikke trenger å kjøpe produkter på forhånd, sitte med eget varelager eller distribuere de solgte produktene selv. Idrettslagene får 15 prosent av utsalgspris på alt salg de genererer på produkter som er tilbudt av Supporter.no.

Produkter idrettslaget ikke kan eller ønsker å selge, kan enkelt deaktiveres med ett tastetrykk. Idrettslag kan også laste opp egne produkter i nettbutikken og selge de på nett, og her får idrettslagene 90 % av salgssum.

 - Vi ønsker å gjøre det enklere for idrettslagene å sikre seg inntekter gjennom nye tjenester. Dette er en avtale med en tredjepart på idrettens premisser, og kan bli en kjærkommen inntektskilde for mange idrettslag og aktivitetsgrupper som opplever økonomiske utfordringer i kjølvannet av koronapandemien, sier leder for modernisering og digitalisering i NIF, Pål Kristen Rønnevik.  

Avtalen med Supporter.no er fireårig. Nettbutikken er enkel å administrere og opprettes av idrettslagene eller aktivitetsgrupper ved hjelp av noen få tastetrykk. Alt du trenger å gjøre for å sette opp nettbutikk for ditt idrettslag, er å gå inn på Supporter.no, velge farge på produktene, laste opp logo, registrere deg med brukernavn og passord, og så er nettbutikken fylt med supportereffekter klar til bruk umiddelbart.    

NIF ønsker å tilby alle organisasjonsledd tilknyttet norsk idrett gode, brukervennlige og effektive digitale løsninger.  Løsningene skal bidra til at det blir enklere å drifte de ulike organisasjonsleddene i idrettslagene, og redusere tidsbruk knyttet til administrative oppgaver.  

- NIF ønsker også å sikre at man samlet sett har en god oversikt over aktivitetsnivået i norsk idrett, og at eierskapet til opplysninger om medlemmer og frivillige og aktivitet ligger hos norsk idrett. Avtalen skal sikre at Supporter.no sin nettbutikkløsning blir en integrert del av idrettens digitale økosystem, forteller Rønnevik, og påpeker at NIF ønsker avtaler med innovative selskaper som kan bidra på idrettens premisser.

Artikkelen fortsetter under bildet. 
Bilde_supporter_fotoGeirOweFredheim612.jpg
Norges idrettsforbund har inngått avtale med Supporter.no. Her er Pål Rønnevik, leder av NIF digital, og Tor Martin Olsen i Supporter.no rett etter at kontrakten var signert. Foto: Geir Owe Fredheim

Dette innebærer at løsningene vil være tilgjengelige gjennom pålogging ved bruk av Idrettens ID, at tjenestene er tilgjengelig fra idrettens felles startside (nye Min Idrett), og at det er tilrettelagt for en mest mulig automatisert oppretting av nettbutikker for de ulike organisasjonsleddene tilknyttet norsk idrett.  

Idrettslag som ønsker å opprette nettbutikk kan enkelt etablere tjenesten her: www.supporter.no