Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

La frem norsk idretts strategiske satsningsområder til IOC-presidenten

BildeIOC.jpg
Karen Kvalevåg, Berit Kjøll, Thomas Bach og Kristin Kloster Aasen diskuterte idrettens strategiske satsningsområder under Ungdoms-OL. Foto: Sofie Torlei Olsen

Norsk idretts internasjonale fanesaker var et sentralt tema da Idrettspresident Berit Kjøll, generalsekretær Karen Kvalevåg og IOC-medlem Kristin Kloster Aasen møtte IOC president Thomas Bach i forbindelse med Ungdoms-OL i Lausanne.

 

I møtet på IOCs nye hovedkvarter i Lausanne, fikk idrettspresidenten anledning til å presentere de viktigste sakene Norges Idrettsforbund jobber med. Et særlig fokus ble rettet mot de viktigste internasjonale prioriteringene for NIF, og opplevde en anerkjennende IOC president. De to lederne fant raskt tonen og delte sine tanker for fremtidens idretts-verden. 

-Det er viktig for NIF å ha denne typen dialog med IOC. Å få presentere våre strategiske satsningsområder, og hvilke saker vi har satt høyest på agendaen er viktig. Jeg er takknemlig for at Bach setter av tid under hektiske dager i forbindelse med Ungdoms-OL her i Lausanne, sier Berit Kjøll. 

Deler samme syn på flere viktige temaer 

I en tid preget av samfunnsmessig fragmentering, er idrettens verdier viktigere enn noen gang. «The relevance of the Games is more important than ever” uttalte Bach under IOC sesjonen tidligere denne uken. Å bevare idrettsbevegelsens samfunnsmessige posisjon var ett av temaene lederne delte syn på.  

-Idretten må spille en enda større rolle for å bygge broer og skape mer solidaritet. Dette gjelder både på det internasjonale og det nasjonale nivået. Som en ledende idrettsnasjon er det viktig at Norge hever sin internasjonale stemme knyttet til godt styresett, fair play og bærekraft, noe Bach lyttet oppmuntrende til, uttaler Kjøll. 

Vil gjøre idrettsforbundet ledende på bærekraft 

IOC har over flere år jobbet målrettet med utviklingen og implementeringen av en bærekraftstrategi, og har gjennom dette lagt til rette for at internasjonale særforbund og nasjonale olympiske komiteer (NOK) kan anvende denne som en mal. Idrettspresidenten var tydelig på at hun ønsker Norges idrettsforbund skal ta en aktiv rolle gjennom tett samarbeid med IOC på dette området for å etterhvert kunne vise vei for andre Nasjonale Olympiske Komiteer.

-Bærekraft er et av våre sentrale satsingsområder. IOC har strategisk jobbet med dette i flere år, og vi har mye å lære. Å diskutere hvordan vi kan samarbeide bedre var viktig for meg å fremme til Bach, avslutter Kjøll.