Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fremtidige OL-arrangører lærte fra Lillehammer

Hovedgjengen_612.jpg
Representanter fra IOC, Lillehammer Olympic Legacy Sports Center og fremtidige OL-arrangører møttes for erfaringsutveksling i forbindelse med Ungdoms-OL i Lausanne. Foto: Sofie Torlei Olsen

Lillehammer Olympic Legacy Sport Center (LOLSC) har som mål å spre kunnskap til fremtidens utøvere, ledere og trenere. Under Ungdoms-OL i Lausanne fikk de spredt kunnskap til fremtidens OL-arrangører.

 

LOLSC ble etablert etter Ungdoms-OL 2016 på Lillehammer, og er finansiert av arrangementsoverskuddet.

De ansvarlige for arven etter Tokyo 2020 og Beijing 2022 har brukt dagene i Lausanne til å se og lære. Torsdag fikk de besøkt standen til LOLSC hvor målet var å tilegne seg norsk kunnskap og erfaring på området.

-Vi har jobbet tett med IOC for å lage gode planer for arven etter Beijing. Å få dele erfaringer og kunnskap direkte med arrangørene både fra sommer og vinter er en unik mulighet, og gir oss gode forutsetninger for å lykkes i vårt arbeid, sier Tony Liu, head of Legacy i Beijing 2022. 

Kristin Kloster Aasen sitter som medlem i IOCs kommisjon for olympisk arv og bærekraft, og ble i 2019 valgt til å lede IOCs Future Host Summer Commission. Hun er glad for at kunnskapen om olympisk arv deles på tvers av arrangørene. 

-Søknadsprosessen for fremtidige OL-arrangører har større fokus på bærekraft, olympisk arv og utnyttelse av eksisterende anlegg. At kunnskapen om olympisk arv nå deles på tvers av arrangørene er et tegn på at vi er på vei i riktig retning, sier Kloster Aasen. 

Prakteksempelet på arven etter Lillehammer 

Like før delegasjonen besøkte standen til LOLSC, fikk arven etter Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 en enda sterkere betydning. Norge tok gull i mixed curling, hvor to av utøverne er fra Lillehammer. De startet med idretten i 2016, da den nye curlingarenaen som ble bygget i forbindelse med lekene stod ferdig.  

-Vi jobber for å hjelpe unge utøvere, trenere og ledere til å trene bedre, lede bedre og dele vår kunnskap med andre land. Det er veldig fint å være tilstede i deltakerlandsbyen for å fortelle om våre prosjekter, og selvsagt ekstra morsomt i dag med to unge utøvere fra Lillehammer som tar gull, sier Per Erik Mæhlum, prosjektleder i LOLSC. 

Et annet resultat på arven fra Lillehammer er Andrine og Ida som bemanner standen til LOLSC. Begge var involvert under Ungdoms-OL på Lillehammer, og er nå en del satsningen på unge ledere. 

Andrine og Ida_612.jpg

-Det er veldig fint å få snakke med utøverne og høre deres historier. Vi får mange spørsmål om hva Lillehammer Olympic Legacy Sports Center er for noe, og hva vi representerer. Dette er en fantastisk opplevelse, og det gir oss verdifull erfaring til vår fremtid i idretten, sier Ida Stake.