Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ytterligere tilskudd til VM i orientering

O-VM ekstra tildeling.jpg
Kulturdepartementet gir 1,3 millioner kroner til orienterings-VM. F.v: generalsekretær i Norges orienteringsforbund, Lasse Arnesen, generalsekretær i Norges idrettsforbund, Karen Kvalevåg, kulturminister Trine Skei Grande (V), daglig leder for VM, Per Bergerud og nestleder for VM, Solveig Sikkeland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Etter søknad har nå Kulturdepartementet besluttet å tildele ytterligere 1,3 millioner kroner i tilskudd til arrangementet. Disse midlene kommer fra Kulturdepartementets nye prøveordning med tilskudd til arrangører av internasjonale idrettsmesterskap i Norge som har begrensede kommersielle inntektsmuligheter.

 

Kulturdepartementet har tidligere tildelt 2,7 millioner kroner til anleggselementer og kartproduksjon, og 2 millioner kroner til generell arrangementsstøtte ifm VM i orientering som arrangeres i Østfold i tidsrommet 12-17. august 2019. Norges idrettsforbund er glad for at Kulturdepartementet nå tildeler en ytterligere arrangementsstøtte på 1,3 millioner kroner til O-VM på hjemmebane.  

– Det er svært gledelig at orienterings-VM, som snart braker løs på hjemmebane, mottar ytterligere økonomisk støtte fra staten. NIF ønsker, i likhet med Kulturdepartementet, flere internasjonale idrettsarrangement til Norge. Dette er viktige arenaer for å vise omverdenen hvordan slike arrangementer kan gjennomføres med nøkternhet, bruk av frivillige og med norsk entusiasme, sier idrettspresident Berit Kjøll.

– Et verdensmesterskap på hjemmebane vil øke arrangementskompetansen blant de frivillige som vil komme norsk idrett og hele samfunnet til gode. Dette vil utvilsomt føre til økt attraktivitet for orienteringssporten i Norge, sier idrettspresidenten.

Idrettsverdenen består av små og store idretter. Noen er veldig synlige og har betydelig markedspotensial, mens andre må jobbe mye hardere for å få satt sin idrett på dagsordenen.

– Det er viktig at også små og mellomstore særforbund, uten de store inntektene, kan arrangere internasjonale mesterskap. Derfor er jeg glad for at vi har funnet ytterligere midler til verdensmesterskapet i orientering i Østfold, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

– Det er flott at vi har fått på plass den nye prøveordningen, slik at vi kan gi en håndsrekning til mindre idretter som vil arrangere internasjonale mesterskap. Orienterings-VM i Østfold vil gi orienteringssporten oppmerksomhet og forhåpentligvis bli en folkefest, sier kultur- og likestillingsministeren.

VM i orientering har deltakelse fra rundt 50 nasjoner og om lag 300 VM deltakere. I tillegg vil det bli arrangert 6 publikumsløp med flere tusen deltakere per løp.

Verdensmesterskapet i orientering i Østfold vil bli det fjerde som Norge arrangerer. Tidligere: Kongsberg 1978, Grimstad 1997 og Trondheim 2010.