Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mottok Jysk-stipend: Fredrik sikter mot stjernene

jysk612.jpg
Fredrik Solberg (17) mottok Jysk-stipend. Her er han sammen med Marit Breivik i Olympiatoppen og Are Bjøntegaard, slags- og markedssjef i Jysk. Foto: Geir Owe Fredheim

Fredrik Solberg (17) fra Tønsberg Svømmeklubb har ambisjoner om å bli best – i verden. Nå takker han Jysk og Olympiatoppen for stipendet på 25.000 kroner.

 

- Pengene kommer godt med. Jeg har ambisjoner om å bli best, sier Solberg som har Paralympics i Tokyo 2020 som sitt store mål – som for øvrig er allerede neste år!
- Jeg er bare 18 år i Tokyo men har ambisjoner om delta på 50 fri. For å klare det må jeg kvalifisere meg med tiden 26.49 på 50 meter. Det er ett tiendel bedre enn min personlige rekord, sier Fredrik Solberg.

- Hva skal til for at du klarer det?
- Det er fortsatt mye å ta tak i, og jeg er nok litt uerfaren i konkurransesammenheng. Men jeg må klare å få til en bedre avslutning. Jeg tror det eneste som skal til er at jeg får nok timer i bassenget.

Fredrik Solberg har dysmeli og er født uten venstrehånd. Han har allerede mange Norgesmesterskapstitler, og kom så langt som til finalen i EM i fjor. Om snaue halvannet år er det Paralympics i Tokyo.
- I Rio vant de på 50 meter fri på den tiden jeg svømmer på nå. Men allerede nå er nivået veldig mye høyere. Verdensrekordene slås nesten på ukentlig basis, så jeg har et stykke igjen, smiler Solberg.

Marit Breivik, assisterende toppidrettssjef, og sommeridrettssjef ved Olympiatoppen, var med på overrekkelsen av Jysk-stipendet. Hun kom med noen oppmuntrende ord på veien videre.
- Hvis man skal nå opp i internasjonal toppidrett så kreves det mye. Det som blir viktig for deg fremover er at du har motivasjon til å legge inn en stor personlig innsats, sa Breivik om det unge lovende talentet.