Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Inviterer til fagseminar og debatt om kvinnelige ledere i norsk idrett

Idrettens kvinnedag_612.jpg

- Jeg håper vi kan løfte temaet om kvinnelige ledere i norsk idrett slik at enda flere særforbund og idrettskretser vil sette fokuset på arbeid med bedre kjønnsbalanse, sier Kari Vanebo, seniorrådgiver kompetanseutvikling i NIF og initiativtaker til seminaret.

 

I anledning kvinnedagen 8. mars ønsker Norges idrettsforbund velkommen til fagseminar og debatt hvor søkelyset settes på kvinnelige ledere i norsk idrett. Målsetningen for fagseminaret er å sette fokus på hva som blir gjort, dele erfaringer, og hvordan man skal jobbe videre for å nå målet om bedre kjønnsbalanse.

74 prosent er menn 

- I 2018 viste tall fra idrettens eget kjønnsbarometer at 74 prosent av alle ledere i idretten er menn. Bare 26 prosent er kvinner. Her har vi en vei å gå. Ledernivået bør gjenspeile medlemsmassen og der er fordelingen 41 prosent kvinner og 59 prosent menn, sier Vanebo.

Under fagseminaret vil helt ferske tall fra idrettens eget kjønnsbarometer presenteres. Utifra disse tallene, vil det bli jobbet videre med hvordan idrettsbevegelsen kan skape endring på tvers av kjønn og ledelse.

Inviterer til paneldebatt

Opplever medlemmene at idretten gir like muligheter for alle kjønn, eller er idretts-Norge i for stor grad forbeholdt det mannlige kjønn? Denne problemstillingen skal diskuteres i paneldebatt ledet av tidligere toppdommer i håndball, Guro Røen. Blant deltakerne er direktør elitefotball, Lise Klaveness, Åsne Havnelid, direktør i Norsk Tipping og Leif Welhaven, journalist i VG.

Se hele programmet og meld deg på her.

Les også:

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/arkiv/tallenes-tale-74-prosent-av-alle-styreledere-er-menn/