Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ble overrasket med JYSK-stipend for 2019

JYSKstipendet_612.jpg
Are Bjøntegaard (t.v.) og Hans Kristian Hanssen fra JYSK sammen med vinneren av JYSK-stipendet, Jens Lasse Dokkan. Foto: Sofie Torlei Olsen

Para-rytteren Jens Lasse Dokkan mottok JYSK-stipendet i kategorien «etablert utøver som har utmerket seg». Utnevnelsen er et samarbeid med Olympiatoppens leder for toppidrett for utøvere med funksjonsnedsettelser og JYSK.

 

- Det betyr veldig mye for meg å motta dette stipendet. Det gir meg muligheten til å gjøre noe ekstra i min satsning som parautøver, sier Jens Lasse Dokkan.

Satser mot Paralympics i Tokyo

Den meritterte rytteren har en imponerende medaljesamling. Sølv og bronse i Paralympics i 2008 i Beijing 2008, tre sølv i Paralympics i Sydney i 2000, og en rekke VM, EM og NM-medaljer. Nå er målet å delta på sitt sjette Paralympics, i Tokyo.

- Jeg begynner å bli gammel, men et slikt stipend gjør at jeg finner motivasjonen for å satse fremover. Nå blir det viktigste for meg å trene godt fremover, og få gjennomført gode forberedelser sammen med laget, sier Dokkan.

Imponert sommeridrettssjef

- Olympiatoppen har et overordnet ansvar for å gi god støtte til OL og Parautøvere. Rytter er en medaljesanker som vi setter veldig stor pris på. Når jeg nå hører at Jens har fornyet motivasjonen frem mot Tokyo, blir jeg veldig glad. Vi håper at dette stipendet vil være med på å gi et ytterligere løft i satsningen frem mot Paralympics i Tokyo, sier Marit Breivik.

Marit Breivik fikk æren av å utdele JYSK-stipendet til Jens Lasse Dokkan. Foto: Sofie Torlei Olsen 

Ønsker å fremheve parautøverne

Norges idrettsforbund har en samarbeidsavtale med JYSK, hvor det deles ut tre stipender i løpet av året til utøvere som har utmerket seg. Jens Lasse Dokkan er første utøver som mottar stipendet i 2019.

- JYSK har i en årrekke vært i et samarbeid med Paralympics i norden. For oss er det viktig å fremheve de utøverne som kanskje ikke har rammebetingelsene for å lykkes. Jens er en flott utøver, og vil være en god ambassadør for JYSK. Han har en imponerende prestasjon bak seg, og vi håper at hans videre satsning leder til gode resultater, sier Are Bjøntegaard, Salgs og markedssjef i JYSK.