Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sommerpatruljen

sommerpatruljen logo1.jpg

Sommerpatruljen er et gratis aktivitetstilbud, for ungdom i en sommerstille by. Gjennom 4 sommerferieuker arrangeres ulike idrettsaktiviteter ulike steder i Oslo.

Sommerpatruljen er et gratis idrettstilbud til ungdom i alderen 13 - 18 år. Ulike idrettslag arrangerer aktiviteter for ungdom i deres eget nærmiljø. Ungdommen er selv med på å forme aktiviteten og får mulighet til å teste ut idretter og utstyr de ikke har prøvd før. Det er helt gratis og uforpliktende å delta.

Enten du er nybegynner eller erfaren, har lyst til å lære deg noen nye triks eller bare vil ha en artig sommerdag - så sjekk ut hvor Sommerpatruljen er denne sommeren. Oversikt over sommerens aktiviteter kommer senere.

  Sommerpatruljen er en av tre delprosjekter innenfor Osloidrettens storbyarbeid; Sommerpatruljen (tidligere Gatekamp), Idrett og Utfordring og Inkludering i idrettslag. Prosjektet startet opp i 1987 og har igjennom årene gjennomgått ulike faser. I 2005 var det åttende året Gatekamp reiste rundt i bydeler i Oslo med sin patrulje og tilbød gratis idrettsaktivitet. Dette året var Gatekamp et helårig tilbud med aktiviteter i Bjølsenhallen på fredager og på Furuset på lørdager gjennom hele året. På grunn av endringer i de økonomiske forhold har det siden 2006 bare vært sommeraktivitet med Gatekamp. I 2013 byttet det navn til Sommerpatruljen.

  Gjennom Sommerpatruljen ønsker Oslo Idrettskrets, i tillegg til å skape aktivitet, å forebygge og bekjempe vold, kriminalitet, rusmisbruk og rasisme. Vi ønsker å bygge nettverk med ungdommen, og mellom ungdommene i de ulike nærmiljøene. Ved å skape samarbeid mellom idrett, skole, bydel og politiet vil vi bruke idrett og aktivitet til å skape levende og aktive lokalmiljøer.

  Tiltaket støttes av Oslo Kommune.

  I 2017 blir Sommerpatruljen arrangert på følgende steder:

  Vahl skole: 26. - 30. juni kl.17 - 22, med Sterling sportsklubb. Aktiviteter: bl.a. bordtennis, biljard, Fifa, airhockey m.m.

  Barne- og ungdomssenteret på Holmlia: 10. - 14. juli kl. 17 - 22, med Åsbråten IL. Aktiviteter: bl.a. klatring, dans, bordtennis, fotball. 

  Haugerud Idrettspark: 7. - 11. august kl. 17 - 23, med Haugerud IF. Aktiviteter: bl.a. innebandy, basket, badminton, bordtennis, fotball, futsalturnering, tennis, slåball og stafett. 

  Voldsløkka: 7. - 11. august kl. 17 - 22, med Sagene IF. Aktiviteter: bl.a. sandvolleyball, innebandy, teppecurling, kickboxing, rugby, m.m.