Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stem på din ildsjel!

Hedersprisen.png

Under vår jubileumsgalla 2. november skal det tildeles hederspris til en av våre ildsjeler. Nå er kandidatene klare og dere kan stemme på deres ildsjel her.

 

Vil du være publikum på jubileumsgallaen? Fristen for påmelding går ut 27. oktober.

Påmelding Jubileumsgalla


Presentasjon av kandidatene

OFOTEN:

Ronald Berg, Narvik Cykleklubb og Ankenes skiklubb. 

Stem her

Han legger ned uttallige timer på fritiden for den lokale sykkeklubben, og ikke minst i skiklubben. Utrolig mange har gått i oppkjørte løyper som Ronald Berg har laget med tråkkemaskina, år ut og år inn. 

Han gir også råd om reparasjon og vedlikehold av sykler så vel som valg, preparering og smøring av ski. 

Ronald Berg sier det er så artig å være egnasjert og kunne bidra, sikre at barn, ungdom og voksne i alle aldre har det artig med idretten. Å se andre ha glede av det jeg har glede av. Det er drivkrafta mi, sier Ronald Berg. 

LOFOTEN:

John Magnus Gjelle, Svolvær IL og Knausen FK

Stem her

Fotballtrener og dugnadskonge i Svolvær siden slutten av 1960-tallet. 

I tillegg må det nevnes at John Magnus Gjelle har vært trofast dommer uansett tid, sted og vær, og rekruttert uttallige ungdommer til dommergjerningen, i en årrekke. 

John Magnus Gjelle har hatt uttallige andre frivillige verv. 

VESTERÅLEN:

Vigdis Leinan Olsen, Grytting idrettslag.

Stem her

Hun står på for et lite idrettslag, og har hoveddrivkraften bak tilrettelegging for at vi har et idrettslokale, men også for at vi fremdeles har en barnehage i bygda.

Vigdis er motoren for at dugnadsjobb blir trivelig! Hun vasker, rydder, tar telefoner, kjører rundt og ordner - stiller opp på møter - følger opp det administrative- hun baker, hun organiserer- hun tilrettelegger for at bygda skal ha et samlingspunkt. Hun er aktiv i å aktivisere eldre, og hun legger tilrette for at det skal være enkelt å avholde kafe for bygda en gang i måneden. 

Hun er positiv og aktiv. Selv om helsen skranter litt, så er hun en inspirasjon og motivator. 

SALTEN: 

Jan Myhre, Bodø Bokseklubb.

Stem her

Jan Myhre har i over tre tiår vært ildsjel og primus motor i Bodø Bokseklubb. Jan var med da klubben ble startet i 1986, og han er fortsatt trener for klubbens A-parti flere ganger i uka den dag i dag. Han har gitt mange som har trengt det et miljø og en tilhørighet i byen. Dette er en holdning han har videreført til andre trenere og medlemmer, og Bodø Bokseklubb er en klubb hvor folk stiller opp, heier på hverandre og hjelper til. 

Jan har også svært gode sportslige resultat er og vise til, og Bodø Bokseklubb har siden starten i 1986 hatt 23 norgesmestre på ungdom, junior og seniornivå. 

I tillegg til arbeidet han legger ned i treningslokalet til Bodø Bokseklubb hver uke, tilbringer Jan mange helger i året som dommer i ulike idrettshaller, for å bidra til at barn, unge og voksne får muligheten til å drive med sin sport. som den eneste i Nord Norge er Jan sertifisert dommer både i Norges bokseforbund og i det internasjonale bokseforbundet.

Som trener er Jan et forbilde, motivator og inspirator. Han er også en reservepappa og en venn for alle som trenger det, og har en helt egen even til å se de som er tilstede. 

INDRE HELGELAND

Ole Morten Wie, Mo orienteringsklubb. 

Stem her

Ole Morten Wie var med og startet opp igjen orienteringsaktiviteten på 90-tallet og har helt klart vært en viktig motor i klubbarbeidet. Han er en enorm ressurs både når det gjelder kompetanse, arbeidsevne og entusiasme. Han ser ut til å bruke bort imot all disponibel tid til lidenskapelig arbied med ovennevnte temaer. Dette gir selvfølgelig resultater i form av godt miljø, gode løpere og utvikling av ulike konsepter i o-klubben. På mange måter er mannen krumtappen i Mo o-klubb, og bidrar i tillegg langt utover dette. Orienteringssporten er en idrett som kombinerer mange ferdigheter for at det skal bli meningsfylt og artig. Ole Morten er en av dem som behersker alle sidene og biljerer med disse. 

HELGELAND (MIDTRE)

Kjell Vidar Norheim, Hattfjelldal IL. 

Stem her

Hattfjelldal er ei lita bygd. Dominerende idrett har over mange år vært ski og skiskyting. Kjell Vidar Norheim har siden 2011 bygd opp et stort og allsidig friidrettsmijlø for aldersgruppa 11-20 år som har gjort seg bemerket i hele landet. 

Med sine fantastiske evner til å se hver enkelt ungdom, er han spesielt opptatt av å skape et godt miljø. Han har også etablert egen jentegruppe. Hans kjærlighet for friidrett kommer til uttrykk i det han sier og gjør. Han er en meget god formidler og foredragsholder. Han søker hele tiden etter ny kunnskap som kan være med å utvikle den enkelte ungdom i gruppa. Med svært begrensede treningsfasiliteter har han skap et friidrettsmijø med utøvere som er blant de beste i landet. 

HELGELAND (SØR)

Simen Garaas, Sømna IL

Stem her

Siden Simen Garaas flyttet heim til Sømna, har han vært trener for både guttelag og seniorlag i fotball, i tillegg til å være leder i fotballgruppa. Han har også hele tiden trent flere lag i håndball, denne sesongen både J14, G14, G16 og herrelag. 

Det er hans fortjeneste at vi har guttelag over 12 år, siden han alltid har poengtert hvor viktig det er med allsidighet i idretten, og har trent de samme gutene både i fotball og håndball. 

Det er svært viktig for han at alle skal tas vare på, han sørger for at det er plass på laget for alle, uansett hvor gode de er eller ikke. Det sosiale ansvaret idretten har i ungdomsgruppa er svært viktig for han. 

Hvor mange mil han har kjørt til og fra kamper på Helgeland og i Trøndelag er det ingen som aner, heller ikke hvor mange timer i året som går til idrettene. En ekte ildsjel.