Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Verdens flyktningdag 20. juni

I dag er det FNs internasjonale dag for flyktninger. De siste 20 årene har det ikke kommet så mange flyktninger til Akershus som i 2016. Det er mange som nå bosetter seg rundt i Akershus. Idrett kan være et viktig verktøy for å bli inkludert og for å inkludere.

 

Akershus idrettskrets har i to år deltatt i et prosjekt, ledet av International Sport and Culture Association (ISCA) og støttet av Nordplus Adult og Erasmus + -programmet, hvor en har samlet eksperter fra Norden, Storbritannia, Italia og Tyskland for å kartlegge og undersøke måter å integrere flyktninger i det europeiske samfunn gjennom sport og fysisk aktivitet. I den forbindelse kan vi nå formidle en del ressurser som kan hjelpe idrettslag som har aktiviteter med flyktninger.

En del av prosjektet bestod av å spørre flyktninger i Danmark om deres erfaringer og råd til klubber, myndigheter og andre flyktninger, om inkludering. Vi fanget deres oppriktige, overbevisende og følelsesladede svar i en videoen som er omtalt nedenfor.

Idrett og fysisk aktivitet kan åpne dører for nye sosiale kontakter, bidra til forstå forskjellige kulturer og om folk som ønsker å #PlayTogether. (#PlayTogether er et av prosjektets hashtags).

Alle disse hjelpemidlene er tenkt å være en invitasjon til idrettslag, lokale myndigheter, flyktninger og lokale befolkningen til å #PlayTogether. Men ikke kun i dag, men hver dag.

Alle tips og verktøy finner du på prosjektets portal: IRTS.isca.org