Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tre tips til å forebygge doping

Bilde temakveld ADNO feb 17.jpg

Doping – Angår det oss? Vi spurte foredragsholder Hans Jørgen Kvåle fra Antidoping Norge om hvilke tre ting idrettslaget kan gjøre i dag for å forebygge doping i sitt idrettsmiljø.

 

Doping har tradisjonelt blitt sett på som et toppidrettsfenomen og at det ellers er de store «bolerne» på treningssenteret som er de typiske doperne. Nå viser trender i samfunnet at doping angår oss alle og at det har blitt mer utbredt i ungdoms- og treningsmiljøer i Norge.

Kvåle fra Antidoping Norge har følgende tre råd til idrettslag:

 1. Bli Rent Idrettslag

  Hva gjør idrettslaget for å skape sunne verdier blant barn og unge? Hvordan vises idrettslagets holdning til doping? Og hva gjør dere hvis dere rammes av en dopingsak?

  Rent Idrettslag er et konsept som på en enkel måte setter fokus på verdiarbeid og antidoping i idrettslaget.

  Les mer om Rent Idrettslag her.

 2. Få medlemmene til å gjennomføre Ren Utøver

  Opplæring og informasjon er viktige grunnpilarer i antidopingarbeidet. Programmet Ren Utøver er et e-læringsprogram som gir elementær antidopingopplæring på en morsom og tilgjengelig måte. Det anbefales at både utøvere, trenere, ledere og resten av støtteapparatet gjennomfører programmet.

  Hva om ditt idrettslag kunne ha en policy som sier at alle utøvere (inkl støtteapparat) fra 15 år og oppover skal gjennomføre Ren Utøver?


  Les mer om Ren Utøver her. 

 3. Bestill et foredrag «hjem til dere» fra Antidoping Norge

  Antidoping Norge tilbyr gratis foredrag til alle organisasjonsledd i idretten. Her er det flere varianter. Ha en egen Antidoping kveld bare for idrettslagets medlemmer, eller hva med å gå sammen om å arrangere en samling med idrettsrådet i kommunen eller andre idrettslag i nærmiljøet?

  Les mer om Antidoping Norges foredrag og kontaktinfo her.

Tydelig holdning er bra – tydelig handling er bedre! Sett doping på agendaen i dag.

Mandag 13. februar inviterte vi til temakveld i samarbeid med Antidoping Norge på Idrettens hus på Strømmen. De fremmøtte fikk en gjennomgang av forebyggende dopingarbeid samt at de fikk dele sine erfaringer med hverandre.